Ο Elon Musk πιστεύει πως η Rivian και η Lucid οδεύουν προς τη χρεοκοπία

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Elon Musk ρωτήθηκε για το πως βλέπει τις Rivian και Lucid, με το αφεντικό της Tesla να τονίζει πως οι δύο εταιρίες οδεύουν προς τη χρεοκοπία και πως πρέπει να μειώνουν σημαντικά τα κόστη τους προκειμένου να αποφύγουν τη πτώχευση.

Αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά με την Rivian και την Lucid θα χρεοκοπήσουν και οι δύο. Οδεύουν προς την πτώχευση. Ελπίζω να είναι σε θέση να κάνουν κάτι. Αν δεν μειώσουν δραματικά το κόστος τους αντιμετωπίζουν βαθιά προβλήματα και θα καταλήξουν στο νεκροταφείο όπως κάθε άλλη εταιρεία αυτοκινήτων, με εξαίρεση την Tesla και τη Ford,

είπε ο Musk, οποίος αυτή την εβδομάδα δέχτηκε δύο μηνύσεις. Στη πρώτη, ο μέτοχος της Tesla, Solomon Chau, μήνυσε την Tesla και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, κατηγορώντας τους πως “παραμέλησαν να αντιμετωπίσουν τις καταγγελίες για διακρίσεις και παρενόχληση στο χώρο εργασίας“, κάτι που όπως ισχυρίζεται έχει οδηγήσει σε μια “τοξική κουλτούρα και ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον στο χώρο εργασίαúde

Ο Chau προσθέτει πως η αποτυχία αντιμετώπισης των ισχυρισμών περί διακρίσεων και παρενόχλησης στην εταιρεία είχε ως αποτέλεσμα η Tesla να χάσει υπαλλήλους “υψηλής ποιότητας”, ενώ επίσης είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκτεταμένες δαπάνες για την εταιρεία ώστε να αντιμετωπίσει τις νομικές υποθέσεις και να πληρώσει τα σχετικά πρόστιμα.

Στη δεύτερη μήνυση, ο Keith Johnson, επενδυτής κρυπτονομισμάτων, κατηγορεί τον Musk, την Tesla και την SpaceX για απάτη, επειδή διαφήμιζαν το Dogecoin και αύξησαν την τιμή του ενώ στη συνέχεια άφησαν την τιμή να πέσει. Ο Johnson στη μήνυσή του κατηγορεί τις εταιρίες και τον Musk για απάτη ύψους 258 δισ. δολαρίων, υποστηρίζοντας πως έχουν στήσει ένα σύστημα “πυραμίδας” για την υποστήα τξην υποστήα τξην υποστήας Dogecoin.

Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν από το 2019 ότι το DogEcoin Δεν είχε κα α α α α α α α α α α α α α α α α α α α α α α. Ο Musk χρησιμοποίησε τη θέση του ως του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο για να λειτουργήσει και να χειραγωγήσει το σχέδιο πυραμίδας Dogecoin για κέρδος, δημοσιότητα και διασκέδαση,

αναφέρει ο Johnson που ζητά αποζημίωση 86 δισ. δολαρίων, ποσό που αντιπροσωπεύει τη μείωση της αξίας του Dogecoin από τον Μάιο του 2021 μέχρι σήμερα, αλλά και επιπλέον αποζημίωση ύψους 172 δισ. δολαρίων. Θέλει επίσης να εμποδίσει τον Musk και τις εταιρείες του να προωθούν το Dogecoin, ζητώντας από το δικαστήριο να αναγνωρίσει ότι η επένδυση στο Dogecoin είναι τζόγος.


Source: Autoblog.gr by www.autoblog.gr.

*The article has been translated based on the content of Autoblog.gr by www.autoblog.gr. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!