5 GHz fölé feltornázható processzorral támadhat idén az AMD


Szép teljesítményt hozhatnak magukkal a Ryzen 7000-es CPU-k.

Előreláthatólag valamikor idén fognak debütálni az AMD Zen 4-es architektúrájára épülő, Ryzen 7000-es szériához tartozó processzorok, amelyek mellé lehetséges, hogy már nem pakolhatunk DDR4-es memóriákat. Közben pedig megjelent egy benchmark-teszt, aminek köszönhetően fény derülhetett egy újabb, a fentinél némileg pozitívabb részletre.

Az OpenBenchmarking adatbázisában vil bukkant az a 8 maggal é 16 szállal rendelkező processzor, ami gyaníthatóan az AMD egyik újdonsága lehet, méghozzá jó eséllyel a Ryzen 7 7800X. A teszt eredményét időközben már eltávolították, de nyilván az internet ezúttal is gyorsabb volt, így kiderült, hogy a CPU órajelét akár 5,2 GHz-ig is fel lehet turbózni, ami egyértelmű előrelépés az 5800X 4,7 GHz-es teljesítményéhez viszonyítva.

A szivárgás alapján egyébként úgy tűnik, hogy a Zen 4-es processzorok már beépített GPU-val (talán egy RDNA 2-es megoldással) fognak rendelkezni. A szóban forgó processzorban elvileg egy GFX1036 nevű apróság ketyeg. Persze ezeket az infókat érdemes a helyükön kezelni, mivel az efféle benchmark-tesztek nem mindig a megbízhatóságukról híresek.

Ha nem csak a legjobb hardverek é perifériák, hanem a játékok világa is érdekel, akkor kattints ide!


Source: PC World Online Hírek by pcworld.hu.

*The article has been translated based on the content of PC World Online Hírek by pcworld.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!