5 hatékony trükk a memória javítására

Ha mostanában úgy erzed, mindent elfelejtesz, elhagyod az esernyődet, azt sem tudod, hol tetted le a kulcsokat, akkor jó helyen jársz!

Lehet, hogy egyszerűen csak túl sok információt tárol az agyunk és ki kell zökkenteni, hogy ismet a régi legyen a memóriánk. Ne aggódjunk, a memória fejleszthető, úgyhogy még az is lehet, hogy jobb lesz, mint új korában.

Nézzük, mit tehetünk, hogy jobb legyen a memóriánk.

RUTIN

Annak érdekében, hogy ne aprózódjon el a figyelmünk napközben, vezessünk be egy rutint, amihez igazodni tudunk.

EGYSZERRE EGYET

Egyszerre csak egy dologra összpontosítsunk! Há reuniões on-line vagyunk, ne kezdjünk el webshopokat böngészni, ha reggelizünk, ne görgessük a TikTokot.

Foto:pixabay.com

MEDITAÇÃO

Ahhoz, hogy a memóriánk ismét a régi legyen, meg kell tanulni összpontosítani. A meditáció sokat segít az agy figyelemért felelős területeinek fejlesztésében.

KIKAPCS

Szenteljünk elegendő idő a kikapcsolódásra. É mais nem hangos koncertekre vagy baráti csevejre kell gondolni elsősorban, hanem sétákra, túrákra. Olyan tevékenységekre, ahol aktívan ki tudunk kapcsolódni.

ESPORTE

Ha nem vagyunk nagy sportemberek, jó, tudni, hogy a heti rendszerességgel végzett edzés nem csak a testt, de az elmét is karban tartja. Edzés után javulnak az olyan készségek, mint a koncentráció és a memória.

Az alvással az időskori memóriazavarok ellen

Source: Napidoktor by napidoktor.hu.

*The article has been translated based on the content of Napidoktor by napidoktor.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!