5 sfaturi utile de cum îți poți protege mașina de grindină

Traversăm o perioadă marcată de fenomene meteo extreme, iar între acestea se numără ploaia torențială și grindina. În ultimele săptămâni vremea rea ​​a făcut prăpăd în toată țara, însă și în cazul unor furtuni mai puțin violentae, cele mai afectate sunt mașinile. Acestea sofre avarii consideráveis ​​la nivelul caroseriei și a suprafeței vitrate. În cele ce urmează îți vom da câteva sfaturi de cum poți evita astfel de situații pe cat de neplăcute, pe atât de costisitoare.

Ce faci cand dă cu grindină în timp ce conduci?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În situația în care conduci și începe o furtună de grindină este recomandat să conduci cu viteză redusă în direcția din care cade grindina. În acest fel, bucățile de gheață vor lovi parbrizul. Trebuie să știi că acesta este fabricat din sticlă laminată, care este mai rezistentă decât sticla din care sunt realizate geamurile laterale și luneta.

În același timp, va trebui să găsești cat mai repede un loc ferit unde să oprești. Cele mai bune variante le reprezintă parcările subterane e supraterane ale centerlor comerciale, benzinăriile acoperite e podurile.

Dacă te afli într-o zonă unde nu ai la dispoziție nici una dintre aceste soluții, caută o clădire înaltă și parchează cât mai aproape de un zid al acesteia. Un detaliu foarte importante este acela că va trebui să parchezi pe latura opusă direcției din care suflă vântul. Astfel, bucățile de gheață nu vor cădea pe mașina ta.

Și, încă ceva. Sub nici o formă nu coborî din mașină când cade grindină deoarece poți suferi leziuni corporale foarte grave.

5 sfaturi de cum îți protejezi mașina de grindină?

Em cazul în care nu deții un garaj, un loc de parcare subteran sau unul mai adpostit există câteva soluții pentru a-țiă proteção mașina de grindină, și anume:

1. Parchează sub un copac

Dacă în zona unde locuieşti există copaci înalţi, tineri, care nu au coroana foarte bogată, parchează maşina sub unul dintre ei. Nu trebuie să-ți fie teamă pentru că un astfel de arbore nu va cădea pe maşina ta. Atunci când sa întâmplat ca furtuna să doboare copaci peste mașini a fost vorba despre copaci bătrâni, uscați și netoaletați.

2. Parchează lângă un perete

Dacă vei parca lângă zidul unei clădiri existe șanse mari ca mașina ta să nu fie avariată de grindină sau de vreun acoperiș luat de vânt. Este importante să parchezi automobilul pe latura opusă direcției din care bate vântul pentru că, în acest fel, bucățile de gheață nu vor cădea pe mașina ta.

3. Nu parca langă parcuri

Evită să-ți lași mașina pe lângă parcuri pentru că, de obicei, copacii care cad din cauza furtunii se află în aceste zone. Explicația este aceea că în pe lângă parcuri nu există clădiri înalte care să domolească intensitatea vântului, ceea ce înseamnă că aici vântul va sufla cel mai puternic. În plus, când plouă cu grindină, este foarte posibil ca acele crengi uscate să fie smulse şi să cadă pe maşina ta provocând pagube mari.

4. Evită să parchezi în intersecții

Nu parca niciodată mașina în intersecții pentru că nivelul acestora este mai jos față de cel al străzilor care se întâlnesc în acest loc. De asemenea, în intersecții existe multe canalizări, iar riscul produtorii de inundații este mare în caz de ploi torențiale. De aceea, caută locuri de parcare pe trotuare sau pe străzi înclinate.

5. Nu ezita să-ţi acoperi maşina

Una cele mai bune metode de a-ți proteção mașina de grindină, recomandată și de experți, or reprezintă clasica prelată. Dacă nu deții o astfel de prelată, poți folosi covorașele din cauciuc sau din plastic din habitaclu și chiar pături. Cu acestea acoperi mai ales suprafața vitrată și, pe cat posibil, tabla. Ca să le fixezi folosește bandă adezivă sau sfoară, în nici un caz pietre sau cărămizi. În caz de vânt foarte puternic, acestea pot provoca daune mai mari decât grindina.

Sursa: Progressivo


Source: Promotor by www.promotor.ro.

*The article has been translated based on the content of Promotor by www.promotor.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!