7th SENSE – Light in Chaos, albumul pe care colaborează artiști din Marea Britanie și România

Inspirați de scena jazz din Marea Britanie, membri trupei 7º SENSE, au lansat un album cu sunet personal prin care experimentază ou justapunere de stiluri. Álbum ‘Luz no caos‘, debutul cvintetului al cărei lider este basista Laura Benedekeste dedicat inițiatorului Green Hours, Voicu Rădescu e conține influențe de soul, nu-jazz, eletrônico, música clássica e world music.

Pe album cei 5 músicas colaborando com você Luiza Zan e Miruna Maria, Christian Weber em Elveția, Liam Shortall e Will Fry em Scoția e Marea Britanie, Alex Arcuș na Republica Moldova, com formato de coarde em Ioana Șelaru, Ilinca Aurora Goța, Victor Sandu și cu Andra Ștefan, care a realizat aranjamentul de coarde.

Álbum e registro no StartRec Studios em Bucureşti e produtos de Ieronim Pogorilovschi e Laura Benedek, mixagem e masterização de Ieronim Pogorilovschi. Colajele care ilustrează ‘Light in Chaos’ realizado pelo artista Andrei Stan.

7º SENSO a apărut în urmă cu trei ani la Bucureşti, în jurul scenei locale de jazz. O festival JazzTM trupa a deschis pentru Wynton Marsalis și au fost selectați pentru a face part din „Jam Circle”, ou série de concertos ao vivo documente a cena contemporânea de jazz na România. 7º SENSO au deschis festivalul Green Hours Jazz Fest 2019 e au fost premiați ca „Cea mai bună trupă” la Concursul International de Jazz de la Sibiu. Influențele trupei sunt formațiile și artiștii de jazz contemporâneo Nubiyan Twist, Ezra Collective, Sons of Kemet, Yussef Kamaal e Christian Scott.

Albumul explorează călătoria, experiențele și provocările prin care a trecut și cu care sa confruntat trupa ca și colectiv, dar și ca artiști individuali. În ciuda acestora, cei cinci muzicieni au găsit mereu puterea și curajul de a continua și de a-și urma visele. Conform conceptului albumului, există întotdeauna o lumină de care ne putem agăța în haosul care ne înconjoară. Dorința de a aduce o rază de speranță și de a transmit acest mesaj publicului a denit o parte importantă a muzicii și identității trupei 7º SENTIDO.

„Acest album ar fi trebuit să fie lansat în 2021, dar nu a fost pentru că i-am pus capăt pe 16 Iunie. Nici nu pot descrie prin ce am trecut în acele câteva luni și nici nu voi încerca. Dar ce pot spune este că am fost extrem de aproape de a renunța. M-am închis față de toată lumea și am avut nevoie de aproape un an pentru a processa tot ce mi sa întâmplat. Dar ceea ce am învățat este că era ok să mă simt nefericită pentru că în adâncul sufletului știam că la un moment dat lumina va străluci prin tot acest haos. Și sigur că a făcut-o. Acum este mai strălucitoare decât mi-aș fi putut imagina vreodatată”.

„Un alt lucru pe care l-am învățat din experiența de anul trecut este că adesea uităm imaginea de ansamblu și ne concentrăm pe detalii. Nu mi-aș fi putut imagina o zi de lansare mai bună și este cu siguranță un moment în care cercul devine complet. Anul trecut, pe 16 iunie, am oprit lansarea albumului, iar anul acesta tot pe 16 iunie, albumul este relansat. A ieșit mai bine decât am visat vreodată și sunt extrem de mandră de ‘Light in Chaos’. Iubesc fiecare melodie și lucrul cu atât de mulți muzicieni de top este ceva ce numai visam să realizaz! Dar iată-ne! Albumul reprezintă călătoria noastră ca trupă, cu toate suișurile și coborâșurile cu care ne-am confruntat de-a lungul anilor, dar simt că reprezintă și mai mult povestea și convingerile mele. Fiecare sunet pe care îl auzi este o parte din mine și audiția lui va oferi o mai bună înțelegere a cine sunt, probabil mult mai bine decât vor fi în stare să descrie vreodată cuvintele”.

„Credeam că am pierdut războiul…dar am pierdut doar o bătălie. Războiul tocmai a fost câștigat pentru că lumina întotdeauna prevalează!”, Laura Benedek.


Source: IQads by www.iqads.ro.

*The article has been translated based on the content of IQads by www.iqads.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!