A Digi után újabb 4iG-cég emel előfizetési díjat

Augusztus elsejével átfogó havidíjemelést hajt végre lakossági tarifaportfóliójában az Antenna Hungária, mely a hazai vezetékes távközlési piac egyik meghatározó szereplőjével, a Digi Távközlési Kft-vel együtt idén került a 4iG Nyrt. irányítása alá. A cég által az ügyfelek részére kiküldött tájékoztató szerint az árváltozás elsősorban a digitális földfelszíni kódolt műsorterjesztési szolgáltatást érinti, mely mindigTV PRÉMIUM név alaójátt szerepel az Antenna Hungária portfóliójában.

A tájékoztató alapján a különböző tartalmú díjcsomagok és kiegészítő opciók havi díja 100-400 forint között emelkedik augusztustól, ami a jelenlegi árakhoz viszonyítva nagyjából 10-12%-os emelkedést feltétel. Gyakorlatilag ugyanekkora mértékű díjemelést jelentett be a január óta a 4iG tulajdonában lévő Digi Távközlési Kft. is májusban – a korrekció mértéke mindkét esetben nagyjából az inflációs hatást követi le.

Az áremelés egyaránt vonatkozik az előre fizető és az utólag fizetett díjcsomag-konstrukciókra. Azoknál, akik fél vagy egy évet előre kifizették a szolgáltatást, az árváltozás értelemszerűen a kifizetett időszak lejártát követendően alkalmazandó.

Ezzel együtt lesz majd olyan ügyfél, aki a fentihez képest nagyobb mértékű áremeléssel kell számoljon, a tájékoztató szerint ugyanis

Azon előfizető esetében, ahol a szolgáltató adminisztratív vagy egyéb okból nem tudta érvényesíteni a korábbi áremeléseket, a díjváltozás összege magasabb, amelyről a szolgáltató a jelen őlevél mellett értesíti azfizetett érintett.

A HWSW-hez eljutott kiegészítő értesítőlevél alapján ilyen esetben a 20%-ot meghaladó áremelés sem kizárt.

Az áremelkedés ugyanakkor távolról sem érint annyi ügyfelet, mint a Digi esetében. A szolgáltatók önbevallása alapján készített hatósági gyorsjelentés legutóbbi, 2021-es adattáblája szerint ugyanis a fizetős mindigTV ügyfelek száma a tavalyi év közepén mindössze 79 ezer volt, ezzel a hazai előfizetéses tévészolgáltatások piacán ez a platform számít a legkisebbnek – ráadásul népszerűsége legjobb esetben is stagnál, de inkább csökken. A cég tévészolgáltatásai elsősorban a nyaralóövezetekben népszerűek, illetve olyan térségekben nyújthatnak alternatívát a műholdas tévére, ahol a kábeles infrastruktúra nem elérhető.

Könnyen lehet ugyanakkor, hogy a 4iG jelenleg é formado távközlési stratégiájában az újonnan felálló szakmai menedzsment a földfelszíni sugárzású digitális tévéadásnak a jelenleginél hangsúlyosabb szerepet szán majd.

Az Antenna Hungária a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pályázatán egyedüli résztvevőként 2019-ben nyerte el a DVB-T(2) multiplexek 2020-tól szóló újabb, 12 éves üzemeltetési jogát, 2020-ban pedig megújította a szolgáltatást, mely ekkor nyerte el mind arculatilag, mente tartalmilag a jelenlegi formáját.

A cég a mindigTV PRÉMIUM szolgáltatás mellett előfizetői díj nélkül, szabadon fogható csatornákat is biztosít, emellett élő téváadás és on-demand tartalmak streamelésére egyaránt alkalmas mobilapplikációval is rendelkezik.


Source: HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu.

*The article has been translated based on the content of HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!