A Ferencváros nyerte a MOL Magyar Kupát


2022. 11 de maio. sexta 21:56

A Fradi a Paksot verte meg a döntőben, ezzel öt év után először tudta megnyerni a kupasorozatot. A Fradi kupagyőzelme azt jelenti, hogy európai kuparésztvevő a Vidi.

MOL Magyar Kupa, döntő:
Ferencvárosi TC-Paksi FC 3-0 (1-0)
Puskás Aréna, 38 979 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Zachariassen (16.), Boli (83., 86.)
volta sarga: Loncar (68.), Botka (75.), illetve Windecker (60.), Lenzsér (66.), Ádám (92.)

Ferencváros: Dibusz – Botka (Vécsei, 81.), Blazic, S. Mmaee – Esiti, Laidouni – Auzqui (Wingo, 76.), Zachariassen, Pászka (Civic, 76.) – Boli, Marquinhos (Loncar, 59.)

Pacotes: Nagy G. – Szélpál, Lenzsér, Szabó J. (Osváth, 85.) – Windecker, Balogh B. (Sajbán, a szünetben) – Kovács N. (Nagy R., 80.), Haraszti (Böde, 66.) , Szabó B. (Tamás O., 66.), Medgyes – Ádám

A két együttes felváltva vezetett veszélyes akciókat, többnyire a védelem mögé belőtt labdákkal próbálkoztak a játékosok. Az első gólt bő negyedóra után a fővárosiak szerezték, de ez sem szegte kedvét a paksiaknak, akik labdaszerzés esetén ugyanúgy bátran megindultak előre. Az idő múlásával viszont veszélyesebbé vált az immar sorozatban négyszer bajnok FTC, amely csak azért nem tudta megduplázni az előnyét, mert Nagy kétszer é nagy bravúrral hárított, egy ízben – Auzqui távoliette bombánál – pedig a keresztlé.

A második félidőt a fővárosi drukkerek pirotechnikai bemutatóval nyitották, de ezúttal a labda időben útjára indulhatott. A játék képe nem változott, a Ferencváros irányított, Nagynak ismet védenie kellett, ám ezt követően inkább meddő volt az esélyesebb fővárosi csapat fölénye, mert a befejezések rendre pontatlanok voltak.

A Paks az utolsó húsz percben kezdett nagyobb kockázatot vállalni az egyenlítés reményében, ez pedig azonnal veszélyesebbé tette a játékát, volt is lehetősége, azonban valamennyit elpuskázta. A hajrában viszont a Ferencváros csatára, Boli kétszer sem hibázott, így a Ferencváros végül megérdemelt és magabiztos győzelmet aratott.


Source: molcsapat.hu by molcsapat.hu.

*The article has been translated based on the content of molcsapat.hu by molcsapat.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!