A Konferencia Ligáért küzdenek a MOL Csapat tagjai

2022. mais 03. kedd 13:53

A magyar, illetve a diaszpóra magyar kötődésű csapatai, azaz a MOL Fehérvár mellett a DAC, a Sepsi és a Topolya é odaérhet még az európai selejtezőkre, pedig nem volt könnyű szezonjuk.

Az utóbbi években elkényeztettek minket a MOL Csapat futballklubjai, hiszen a magyar bajnokságban érdekelt MOL Fehérvár mellett a diaszpóra többi csapata é erőn felül teljesítve harcolta ki a nemzetközi kupaindulás lehetőségét. A legutóbbi szezonban nemcsak a Vidide um felvidéki DACa székelyföldi Sepsi OSK é a vajdasági Topolyai SC é rajthoz állt az európai selejtezőkben.

Ez a szezon azonban nem indult jól egyik csapatnak sem, és nemcsak azért, mert az európai kaland mindegyik klubnak elég gyorsan veget ért. Az ősz nagy részében mind a négy csapat csak szenvedett, hárman közülük edzőt is váltottak ebben az időszakban, és úgy nézett ki, a nagyszerűen sikerült tavalyi szezon után idén egyrondonk sem lesz ott az európai kupapo.

Az európai kupameccsek legjobbja volt a Topolya-FCSB meccs

Um bajnokság hajrájához közeledve a szerencse é um MOL Csapatra kacsintott, ki a bajnokság furcsa kiírása, ki a kupadöntő párosítása miatt, de mind a négy csapatnak megvan még az esélye, hogy ott legyen Európában. Sőt, akad, aki már be é biztosította ezt.

A Fradinak Drukkol a MOL Fehérvár

A MOL Csapat zászlóshajójának nincs a saját kezében a sorsa, hiszen a dobogóra már nem érhet oda Michael Boris csapata, mégis azt lehet mondani, hogy biztató a fehérváriak helyzete. Ez már önmagában nagy szó, hiszen a rettenetes tavaszi rajt után egy ideig még a kiesés szele is legyezgette a Vidit, ehhez képest a negyedik hely – ahol most áll a csapat – kifejezett bravúrnak mondható.

Jó úton jár a Vidi (Foto: MOL Fehérvár)

A MOL Fehérvár helyzete roppant egyszerű: mindenképpen meg kell tartania a bajnokság negyedik helyét (a Paks 2, az Újpest 3 ponttal van lemaradva a fehérváriaktól), és ha ez sikerül, mar csak ki kell már szurkolnia, hocvá a kupadöntjet a a Paks ellen, és máris európai kupainduló.

Dunaszerdahelyen é hasonló a helyzet

A szlovák bajnokságabn szinte pontosan ugyanilyen helyzetben van a DAC, sőt további hasonlóság, hogy Dunaszerdahelyen é nagyon elrontották az őszt, de az edzőváltás óta már hellyel-közzel a tudásának megfelelően teljesít a csapat. Ennek köszönhető, hogy az európai helyekért zajló küzdelemben szinte már be is biztosította a helyét, méghozzá hasonló okból, mint a Vidi.

Szlovákiában ugyanúgy csak akkor ér európai kupaindulást a negyedik hely, ha a kupadöntőt a dobogós csapatok egyike nyeri, és mivel a Slovan és a Trnava jutott a fináléba, ez a kitétel teljesült. Mivel a legutóbbi fordulóban a DAC elhozott egy pontot a negyedik helyére egyedüliként veszélyt jelentő Sered otthonából, már az is eldőlt, hogy a dunaszerdahelyieké lesz a negyedik hely.

A Sepsire még nagy meccsek várnak

A székelyföldi csapat az egyetlen, amelynek még a saját kezében van a sorsa az európai kupaindulást illetően, ami azért furcsa kijelentés, mert a Sepsi OSK rendkívül gyenge szezont futott, é cráak a román bajnokság alsózi. Mégis az a helyzet, hogy akár duplán é kiharcolhatja az európai szereplést a háromszéki klub.

Először é ott van a Román Kupa, amelyben nemcsak elődöntős a Sepsi, de az első meccsen hazai pályán legyőzte a Craiovát 2-1-re. Ez már önmagában bravúr, hiszen a címvédő craiovaiak még a bajnoki címért is harcban állnak, és ha sikerülne kiejteni őket, a döntőben sem a bukaresti és kolozsvári óriásokkal kellene meccselnie a Sepsineődökönt a másik ágone Argeselnie a Sepsineődökönk.

Ha nem jönne össze a kupadöntő, még mindig nem kellene temetni az európai esélyeket, ugyanis a román bajnokság rájátszásának lebonyolítása egy alsóházi csapatnak is lehetőséget biztosít a Konferencia Liga-selejtezőre. Az alsóház első helyezettje a felsőház negyedik helyén végző csapatával játszik playoffmeccset a selejtezőért, tavaly a Sepsi pont ezt a meccset megnyerve indult el története során először európai kupában. Igaz, akkor a negyedik helyezett jogán játszhatott, mais pedig még az alsóházi helyért é nagyot kell küzdenie.

Topolyán é meglehet a selejtező

A kupadöntőnek a topolyaiak szempontjából é nagy jelentősége lehet, de itt egyelőre nehéz megmondani, mi lenne a jó a TSC-nek, mert a bajnoki versenyfutás é nagyban tart a két belgrádi gigász, a Crvena Zvezda é a Partizan között. Mindkét csapat elődöntős a kupában, ha a bajnok nyeri a kupát, a negyedik hellyel é oda lehet érni Európába, és ez lehet a Topolya esélye.

A vajdasági csapat jelenleg csak a hatodik, de egy győzelmen belül van a negyedik hely, és az előtte álló csapatok még találkoznak az élen kéz a kézben loholó belgrádi csapatokkal, a Topolya viszont már letutta ezeket a meccseit. Igaz, um legutóbbi fordulóban nagyon kellett volna a Vozdovac legyőzése, de um hajrában a vendégek kiegyenlítettek. Nem lesz könnyű, de nem is lehetetlen a TSC előtt álló feladat.


Source: molcsapat.hu by molcsapat.hu.

*The article has been translated based on the content of molcsapat.hu by molcsapat.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!