A ministra de Transportes visita o ramal Martorell-Castellbisbal del Corredor Mediterrani

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, tem visitado o túnel de Costablanca del Corredor Mediterrani, que conecta a estação de Castellbisbal ao viaduto do Llobregat a Martorell. Tem a companhia do secretário-geral de Infraestruturas, Xavier Flores, da presidenta d’Adif, María Luisa Domínguez, dos regentes Lluís Amat, Albert Fernández e Elisabeth Plaza. La comitiva ha fet un recorregut en tren des de Martorell fin a Castellbisbal per inspeccionar l’obra.

Segões la titular del Ministeri de Transports, el trajecte d’aquest nou ramal ferroviari, conegut com ‘La Porta d’Europa’, “permetrà millorar la concorrência de les empreses en obrir el Corredor als portos de Barcelona, ​​Tarragona, Castelló i València, així com permetre conexões ferroviàries amb la fàbrica de SEAT i també en la via del polígon de Sant Vicenç de Castellbisbal”, la indústria agroalimentària catalana, la indústria petroquímica de Tarragona.

Raquel Sánchez, ministra de Transports

“La recuperació d’aquest traçat, que é troba fora de servei des principis dels anys 80, permet passar als treballs en el tronc central de Martorell-Castellbisbal i suposa una alternativa per al trànsit de trens menre es treballa en l’adaptació del túnel de Castellbisbal a l’ample estàndard”, ha apuntat.

Raquel Sánchez, ministra de Transports

Por al regidor Lluís Amat, qui oi ha assistit a l’acte com um alcalde acidental, “la del Corredor Mediterrani é” uma inversió molt importante nenhum nome por Martorell i el Baix Llobregat, sinó també pel conjunt de l’Estat. O retorno do pedido em que se espera é importante esperar que després del retard en l’inici les obres no s’aturin”.

Lluís Amat, alcalde accidental

Inversions al Corredor Mediterrani a Catalunya

La ministra Sánchez repassou a l’avanç del Corredor Mediterrani a Catalunya: Al nord de Barcelona, ​​fin to la frontera francesa, ja està finalitzat i en servei. A Barcelona s’avança na nova estació de la Sagrera e no projecte d’accessos al port. Cap al sud, en el bond Castellbisbal-Vilaseca, es treballa intensament en el canvi d’ample el que implica afeccions a viatgers i mercaderies que es tracten de minimitzar amb planificació prèvia.

No bonde Tarragona-Vandellós, ao servir a Variant de Vandellós na geração de 2020 na queda pendente do canvi d’ample, que é realitzarà en coordenació amb el Castelló-Vandellós. A Vandellós-Castelló, ja s’han iniciat les obres del canvi d’ample de la via, mentre que entre Castelló i València es troben en fase final d’execució.

Raquel Sánchez, ministra Transports

As ministrações do Corredor Mediterrânico para a Catalunha supõem uma atuação por parte de 2.500 milhões de euros, i que la nostra és la comunitat on ‘ha dut a terme la major inversió l’any 20 221.

A tot això, cal sumar els 1.500 milhões de euros dels fons europeus del Pla de Recuperació que estan servent per a impulsar aquest Corredor i que obriga a finalitzar les actuacions abans de 2026.

El Corredor Mediterrani em evolução contínua

La ministra ha recordat que al Corredor Mediterrani é treballa sobre um xarxa em funcionamento, que ha de continuar donant servei de rodalies als ciutadans i transport de mercaderies a la industria.

Per això, ha reconegut els inconvenients que les obres generen però que són estratègiques per a la xarxa i ha posat l’accent que les decisões de planificació es prenen des del màxim rigor analític i prioritzant sempre el benestar dels ciutadans i la capacitat productiva de les imperatrizes, al mateix temps que refletem os compromissos do governo e a qualidade de les Rodalies a Catalunya.

Raquel Sánchez, ministra Transports

També tem assegurado que o Ministeri compleix amb el planificat, amb la maquinària administrativa a ple funcionament per garantir que oi ha projectes per execute a mesura que es van completant fites.

Així, “són més de 240 licitacions des de 2018 en el Corredor Mediterrani, la qual cosa suposa una mitjana d’1 per setmana, que permetran fer créixer l’economia i serviran com a instrument per a la lluita contra el canvi climàtic i per a la descarbonització”, a reblat la ministra. Així, tot “o teixit industrial i productiu de Catalunya é beneficiário dos possibilitados de descarte de um corredor que les connecti entre si i amb Europa”.

Em aquest sentt, Raquel Sánchez anunciou que, por a seguir-se a la futura evolució del Corredor Mediterrani, enguany es licitarà l’Estudi Informatiu de la variante de Martorell per a mercaderies i ha informat que està previst que en 2024, SEAT es connectarà em amplo internacional amb la frontera.

Lluís Amat afirmou que “hem pressionat al màxim, perquè no is el mateix el transport per carretera que el que es pugui fer per via ferroviària. É uma boa notícia i ara el que volem és que é compleixin els terminis previstos”.

Lluís Amat, alcalde accidental


Source: Web de notícies de l'Ajuntament de Martorell by martorelldigital.cat.

*The article has been translated based on the content of Web de notícies de l'Ajuntament de Martorell by martorelldigital.cat. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!