AI-ul creativ, agência ACFC și Yuki Saaki. O campanie IQads care celebrează creativitatea în era tehnologiei

Ne-am obișnuit să ne definim umanitatea prin puterea de a crea. Imaginația noastră este resortul ultim care ne deosebește ca specie.
Capacitatea de a crea lumi noi prin scris sau imagine, deschiderea de a visa cu ochii deschiși, de a ne transpune în universul celorlalți, de a ne înțelege prin ceea ce creăm.

Acesta e crezul nostru preferat: creativitatea este o trăsătură exclusiv umană.

Explozia noilor tehnologii din ultimii ani și infiltrarea lor în toate domeniile au deschis teritorii noi de experiment pentru industriile creative.
Cum putem stăpâni această relație volatilă dintre tehnologie și creație? Cuidado sunt pericolele? Cuida bem?

Am vrut să marcăm această nouă lume a creativității la granițele căreia ne aflăm în prezent printr-o campanie specială IQads, o campanie care sărbătorește spiritul creativ din România, în era tehnologiei.

Șerban são dreptados

Creativitatea va fi mereu a oamenilor

Ozice Yuki, O Verdadeiro.

ACFC nu este o companie, ci o campanie IQads. O joacă a oamenilor de-a roboţii.
Oare AI-ul ce campanii va face despre noi? 🙂

Nu trageți în mesagerul viitorului

A fost odată o company specială. Veja numea AFCF. Adiça Criatividade Artifical. Empresa Futura. Era o agenție de creativitate artificială care a venit în România să propună dezvoltarea de campanii de comunicare, scenarii de film, albume de muzică și proiecte de design pentru orice companii din aceste domenii realizate de AI.

Condusă de japonês Yuki Saaki, compania promitea soluţii şi rapide pentru domeniile creative, orice fel eficiente. Compania lansa, cu acea ocazie, și un apel către creatorii din România să se alăture noii dimensiuni a creativității, aceea în care AI são rolul principal. Yuki Saaki explica într-un interviu pentru IQads, că acesta este viitorul, iar creativitatea nu este, până la urmă, o trăsătură exclusiv umană.

Agência ACFC, care promitea viitorul creativității cu AI, a mișcat industria

Iar prin “mișcat” spunem că: a disstrat, a incitat, poate a speriat puțin, a dat motive de ironie, a iritat, a intrigat și a stârnit curiozitatea.

Da, AI-ul este aici și face din ce în ce mai mult parte din viața noastră: de la automatizarea și sortarea unor processe repeat, până la primele compoziții în muzică, film, poezie. Din 2017 scriam pe IQads că AI face primii pași în creativitate, dezvoltă reclame, scrie articole, se infiltrează în domenii în care credeam că oamenii au ultimul cuvânt.

Explicăm imediat, Cosmina

Sou vrut să dăm o tema de gândire industriei creative. Să ne jucăm puțin cu imaginația.
Cât de umană e creativitatea? Cat o poate ajuta tehnologia? Cuidado sunt granițele acestei simbioze? Poate AI să învețe să creeze în locul oamenilor?

Să o luăm pe etape

Sou plasat ou scurtă prezentare a Artificial Creativity. Empresa Futura.

Și 3 anunțuri de jobs. Unele administrativo.

Reaja nas mídias sociais além de primele ore

Bogdan observa că:

iar Ștefania e puțin intrigată.

Site-ul ACFC & Página do Facebook & Canal do YouTube erau ao vivo.

Apoi comunicatul de lansarea al companiei Artificial Creativity. Empresa Futura.

Apar alte joburi de “traineri creativi de AI”. Și multe zeci de CV-uri primite.

Până aici, un flow normal de promovarea pe IQads, ca pentru fiecare agenție cu care colaborăm prin serviciile noastre (prezentare, jobs, comunicate etc).

Prietenii

În campania noastră ne-au ajutat și prietenii de la: Antenna Group (BEIJO FM, Magic FM, Rock FM, UnSiteDeMuzica.ro, VICE Romênia), InternetCorp (Wall-Street.ro, 9AM.ro, Kudika.ro, Garbo.ro), Rádio Guerrilha si Zile si Nopti.

Ne-am bazat pe câțiva prieteni apropiați nouă și campaniei pe care i-am rugat să dea un share câtorva clipuri cu Yuki Saaki.
Prietenii, buni și săritori, dar Facebook e la cuțite cu postările prin share pe reach-ul făcut de ele.
Asftel că share-ul campaniei noastre a omorât reach-ul lui: Alexandru Pomana, Anca MacoAndrei Haţegan (As Amsterdãs), Claudia Tocila, Codrut Baciu, Dan Amariei, Dan Fintescu, Dragos Gurarosie, Dragos Stanca, Gabi Bartic, Ileana Andrei, Justin Andrei Surpanelu, Mihai Barsan, Oltea Zambori, Raluca Feher, Ruxandra Predescu, Sérgio Floroaia, Sílvia Floares.

Cu o viralitate mică, această etapa a generat puține reacții, însă calitatea și seriozitatea ne-au inspirat în abordarea unor puncte din tema [Creativitate & Tehnologie].

Asa că am facut ce-a vrut Facebook să facem, să plătim câteva boost-uri, să ou facem vizibilă pe segmentele creative in audiențele IQads.

Sou glazurat totul cu interviul cu Yuki Saaki.
Eu sou um teptat.

Sherlock-ii de pe urmele noastre

Și niște introspecții

De la Sherlock la Inception

Și sa găsit soluția

Ni sa mai stricat algoritmu’, dar a funcționat vigilența umană

>> un ‘s’ em menos la un https://. Mulţumim, Horia!

>> și un ‘r’ în plus din tastatatură // Mulțumim, Sorana!

Tag-ul degeaba

Andrada, așa e, nu ne-a mers tag-ul, dar a funcționat offline-ul la Gala EFFIE

Cosmin Stan, cu tonul serios, a intrat în jocul nostru la Gala EFFIE și a transmis pe scenă mesajul lui Yuki Saaki.

Un mic trolling în industrie. Și cel CEL MAI CRENGE momento de sempre:) din gala.

[mulțumim IAA, UAPR, Skepsis Advertising și Grafică și Tipar]

“Sou primit un mesaj de la domnul Yuki Saaki, CEO Artificial Creativity Future Company, cuide de păcate nu a reușit să ajungă la gală.
El spune aşa:

“Azi, mai mult ca niciodată, există o criză a resursei umane în publicitate și toată industria marcom.
De aceea, cu gânduri de colaborare reciproc avantajoasă, venim cu creativitatea pe bază de algoritmi AI ca să umplem acest gol și să creăm viitoarele campanii eficiente.”

Ok, și acum să ne întoarcem la eficiența noastră umană. :)”

Unii au înțeles. Alții, nu din prima

Uma foto de ódio. Să fie primit!

Unii au zis de bine. Le mulţumim!

Paul, nu e cum crezi. Domnul Saaki e prieten cu altă agenție.

Saaki & Saaki +, aaa… Saatchi & Saatchi + The Geeks. Le mulţumim!

Mulţumiri speciale

Mulțumim tuturor creativilor care au întors această campanie pe toate părțile, celor care au folosit intens Google, celor acizi, celor nerăbdători, celor simpatici, celor criticali și mai ales celor curioși. Pentru fiecare dintre ei avem o sticlă de vin Mysterium pe care să o bea în cinstea creativității.
(nr: dați-ne un email până vineri la [email protected] cu adresa voastră & nr de tel – să îl putem pune la curier).

Conclusão

em cadrul acestei campanii, lansăm seria editorială [Creativitate & Tehnologie], celebrăm curajul oamenilor din industriile creative de a îmbrățișa tehnologia și de a găsi în ea resurse noi de evoluție. Inteligența artificială e aici, infiltrându-se în toate domeniile și noi avem privilegiul de a descoperi teritorii noi alături de ea. În publicitate, design, muzică, fotografie, film, toate formele creației.

Nu știm ce va urma, ce simbioze ale creativității artificiale se vor Produce. Dar suntem aici, să spunem mai departe poveștile care se formează la granița dintre tehnologie, creativitate și umanitate. În zilele următoare vom publica o series de interviuri cu criadorii din România despre privilegiul de a lucra in industriile creative și felul in care tehologia le influențează procesul creativ.

Vom vorbi de Criatividade e Tecnologianão Criatividade VS Tecnologia. Știm că AI-ul si tehnologia se vor alătura creativității, nu vor concura.

Conclusão lui Sebastian

Já é suficiente

Gata, Ema, te lăsăm 🙂

Te lăsăm cu Yuki Ichiro care povestește și despre filmările cu StudioSet pentru această campanie și cum ajuns la noi și ce face zi de zi:

“Roboții ar trebui să fie foarte inteligenți să poată gestiona o astfel de complexitate. Plus că ei nu au noțiunea delicată a gustului.
Să zicem că roboţii pot să treacă peste toate aceste provocari şi să execute o reţetă. Din câte am văzut, ei pot să creeze și opere de artă în prezent.

Dar mi-ar plăcea să cred că oamenii vor crea mereu conceptele și rețetele originale.”

Bônus. O galerie


Source: IQads by www.iqads.ro.

*The article has been translated based on the content of IQads by www.iqads.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!