Amerikai szenátorok szorgalmazzák az egységes mobiltöltőt

Az Európai Unió után az amerikai kormányzatot is foglalkoztatja az egységes töltőcsatlakozó használata: Ed Markey, Elizabeth Warren é Bernie Sanders amerikai demokrata szenátorok levelet cimeztek Gina Raimondónak, az Amerikai Egyesült Államok kereskedelmi miniszterének, amiben egy átfogó stratégia kidolgozását kérik a kereskedelmi minisztériumtól a szabványosítással kapcsolatban. A szenátorok szerint az unió hosszas előkészítéssel járó szabályai a felhasználók érdekeit tartják szem előtt, és az Egyesült Államoknak is hasonlóan kell tennie. A szenátorok nem nevezik meg specifikusan az USB-C szabvány használatát, csak egy „átfogó stratégiát” említenek, ami teret e um minisztériumnak más megoldások mérlegésok.

A politikusok véleménye nagyban tükrözi az EU álláspontját, az egységes töltőszabvány használatával az USA is jelentősen csökkenthetne az elektronikus hulladék mennyiségén, illetve megkímélné a fogyasztókat a további töltővásárláslné. Raimondo az üggyel kapcsolatban eddig még nem reagált.

Az unióban 2024 őszén hatályba lépő új szabályok értelmében a vezetékes kábelen keresztül tölthető okostelefonokat, táblagépeket, e-olvasókat, tölthető fülhallgatókat, digitális fényképezőgépeket, kézi videójáték-konzolokat és hordozható hangszórókat gyártótól függetlenül USB-C porttal kell felszerelni. Az EU közleménye szerint a szabályok azokra az eszközökre vonatkoznak, „amelyek vezetékes kábelen keresztül tölthetők”, vagyis a csak vezeték nélkül tölthető eszközöket nem kötelező USB-C porttal ellátni. Ez értelemszerűen ne vonatkozik majd az alkalmazás időpontja előtt forgalomba hozott termékekre.

A kritikusok és egyes vállalatok egy ideje ellenzik az ilyen irányú törekvéseket, az Apple szerint az egységes töltő árthat az innovációnak, és korlátokat szab a technológiai fejlődésnek, illetve azt is megkérdőjelezi, hogy a lépéssel valóban számottevő mennyiségben csökkenhet az e-hulladék. Ha az unió döntése után az amerikainál é komoly lépések jönnek az ügyben, akkor viszont nem lesz más választása, mint búcsút intani a Lightning portnak.

Além disso, o notebook újabb é compatível com o USB-C csatlakozó van, com o iPhone-okat továbbra é um portal Lightning lançado em 2012 – e o következő também modellel akár meg é változhat eddigi pletykák szerint. Elemzők szerint az Apple 2023-as iPhone-családjának minden tagja már USB-C porttalless felszerelve, ahogy azt meglépték máraz idei iPadek esetében.


Source: HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu.

*The article has been translated based on the content of HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!