Arvostelu | Nintendo Switch Sportsin jälkeen tekee mieli kaivaa Wii Sports kaapista

Nintendo Switch Sports

Koko perheen urheilupeli Nintendo Switch Sports kannustaa nostamaan takamuksen ylös penkistä ja heilumaan kuin heinämies.


Nintendo Switch SportsJulkaisupäivä: 29.4.2022
Estúdio: Nintendo
Julkaisija: Nintendo
Saatavilla: Nintendo Switch
Pelaajia: Paikallisesti 1–4, verkossa 1–16
Ikaraja: 7
Peliä pelattu arviota varten: 8 tuntia


Joy-Con-ohjainten liiketunnistusta hyödyntävä Nintendo Switch Sports tarjoaa mukiinmenevää viihdettä yksinpelinäkin, mutta makeimmat naurut siitä saa irti kisaamalla toisia pelaajia vastaan ​​verkon välityksellä.

Vuonna 2006 supersuositulle Wii-konsolille ilmestyneen Wii Sportsin jälkeläisessä päästään huitomaan Joy-Con-ohjaimilla kuuden eri urheilulajin tahtiin. Tällä hetkellä valikoimassa ovat lentopallo, sulkapallo, tennis, Chambara-miekkailu, jalkäpallo sekä vanha kunnon keilaus. Golfe em tarkoitus lisätä pakettiin myöhemmin tänä vuonna.

Tapahtumapaikkana toimii Spocco Square -niminen alue, jonka suojissa sijaitsee jokaiselle lajille oma hulppea areena. Mukana ovat Wiltä tutut hullunkuriset Mii-hahmot, tai ainakin niiden päät. Toisena avatar-vaihtoehtona esitellään uudet Sportsmates-hahmot, joiden ulkonäköä voi muokata mieleisekseen käyttämällä erilaisia ​​vaatteita, asusteita tai hiustyylejä.

Nintendo Switch Sportsia voi pelata yksin tai ystävien kanssa, joko verkossa tai offline-tilassa.

Ilman verkkoyhteyttä toimivassa yksinpelissä otellaan tietokoneen ohjastamia hahmoja vastaan. Vastustajan tekoälylle em valittavissa kolme vaihtoehtoa: normali, vahva tai powerhouse. Alimmalla vaikeustasolla mailalla mätkiminen sujuu leppoisasti, kun taas nupit kaakkoon käännettynä pelaajalta vaaditaan vankkaa keskittymistä. Minkäänlaista yksinpelikampanjaa ei ole, joten pelimuodosta ei riitä hupia kovinkaan pitkäksi aikaa. Yksinpeli toimiikin vão harjoituksena sitä todellista koitosta – eli moninpeliä – varten.

Perheen tai ystävien kanssa samalta sohvalta koettava moninpeli sopii täydellisesti pienimuotoisten illanistujaisten kohokohdaksi. Jopa neljän henkilön voimin pelattavan urheilupläjäyksen aikana mitellään kuka on joukon mailasankari, ja voittaja saa palkinnoksi ikuisen kerskailuoikeuden. Ongelmaksi saattaa muodostua se, että osa lajeista vaatii toimiakseen useampia Joy-Coneja. Esimerkiksi keilauksessa koko porukka voi jakaa saman ohjaimen puolikkaan, mutta jalkaplo vaatii yhden Joy-Conin molempiin käsiin per henkilö. Jos ylimääräisiä ohjainpareja ei omista, eikä niitä viitsi tätä peliä varten hommata, ei kaikkia moninpelimuotoja pysty kokeilemaan.

Nintendo Switch Sports

Vaikka kavereiden nöyryyttäminen totaalisesti on hurjan hupaisaa, ei se silti ole Nintendo Switch Sports em päänähtävyys. Tuon tittelin ansaitsee verkon kautta satunnaisten vastustajien kanssa pelattava moninpeli.

Verkkomoninpelissä päästään testaamaan taitojaan tuttuja ja tuntemattomia vastustajia vastaan. Jos ei syystä tai toisesta halua pelata satunnaisten tyyppien kanssa, voi urheilua harrastaa myös kaverilistalta löytyvien henkilöiden kanssa. Tuntemattomia henkilöitä vastaan ​​pelaaminen em kuitenkin turvallista, sillä kommunikointi hoidetaan käyttämällä erilaisia ​​reaktiokuvia. Mokan sattuessa ei siis oikeastaan ​​tarvitse pelätä saavansa kuraa niskaan vierailta pelaajilta.

Verkkopelissä kerätään pisteitä ja noustaan ​​ylöspäin ranking-listalla. Kerätyillä pistellä ostetaan erilaisia ​​kosmeettisia tarvikkeita omalle avatarilleen. Joka viikko avautuu uusi setti urheiluteemaisia ​​pelivälineitä ja vaatteita, joten innokkaat urheilijat saavat hyvän syyn palata Nintendo Switch Sportsin pariin viikoittain. Uusien tarvikkeiden kerääminen onnistuu vão verkkomoninpelissä: offline tilan yksinpelissä tai lokaalisesti kavereiden kanssa pelattuna pisteitä ei pysty ansaitsemaan.

Yksi mutta tästäkin pelimuodosta löytyy.

Verkkomoninpeli vaatii toimiakseen maksullisen Nintendo Switch Online -palvelun jäsenyyden. Ilman sitä ei satunnaisten pelaajien kanssa valitettavasti pääse taitojaan mittelemään. Toinen Asia, mikä mietityttää on se, etä miten kauan Nintendo Switch Sports jaksaa kiinnostaa pelaajia. Tällä hetkellä pelin ollessa uusi ja jännittävä löytää peliseuraa nopeasti melkein mihin vuorokauden aikaan tahansa – lukuun ottamatta muutamaa lajia.

Mutta miten em tulevaisuudessa? Se jää nähtäväksi.

Nintendo Switch Sports

Pientä ärsytystä aiheuttavat myös omat ja muiden osallistujien yhteysongelmat. Joskus vastustaja lagittaa niin paljon, ettei pelaaminen meinaa onnistua. Usein myös peliseuraa etsittäessä ruudulle pamahtaa virheilmoitus yhteysongelmista, ja seuranhaun joutuu aloittamaan uudestaan ​​alusta.

Kaikki lajit toimivat kuitenkin teknisesti kiitettävän hyvin. Riippuu aivan täysin pelaajasta, mitkä urheilulajeista lopulta lukeutuvat suosikkeihin ja mitkä inhokkeihin.

Ennen urheilusuorituksen alkua em syytä raivata pelialueen ympärille runaasti tilaa. Kukat kannattaa siirtää pois sohvapöydältä – tai oikeastaan ​​parasta olisi raahata koko pöytä kauas pois. Mailaa heilutellessa tulee tehtyä yllättäviä liikkeitä, ja silloin kaikki lähellä olevat arvoesineet ovat vaarassa. On myös erittäin tärkeää muistaa kiinnittää Joy-Con-ohjaimet ranteeseen kiinni niiden mukana tulevalla nauhalla.

Nintendo Switch Sports

tênis

Yläluokan suosikissa tenniksessä, kuten kaikissa muissakin urheilulajeissa, oikea ajoitus on kaiken a ja o. Jos palloa onnistuu lyömään pikkiriikkisen aikaikkunan sisällä, lentää se kilpakumppanin puolelle hurjaa vauhtia matalalla lentäen. Tällöin vastustaja on hätää kärsimässä pallon palauttamisen kanssa, ja voittoon tarvittavia pisteitä alkaa rapisemaan.

Tennistä pelataan aina neljän pelihahmon voimin, mikä aiheuttaakin harmaita hiuksia varsinkin nettipelissä. Jostain syystä kyseiseen pallopeliin em vaikea saada osallistujia, ja usein tiimikaverikseen saa kopion omasta pelihahmostaan. Tällöin pelaaja ohjastaa sekä etu-että takakentällä temmeltävää hahmoa. Homma ei kuitenkaan hoidu erityisen sulavasti, joten tämä omituinen ratkaisu ihmetyttää. Olisi parempi, jos pelaajien puuttuessa ottelu muuttuisi pelattavaksi yksi vastaan ​​yksi -tyylillä.

Nintendo Switch Sports

Sulkapallo

Sulkapallo tuntuu tennikseen verrattuna paljon paremmin toteutetulta. Lajit eivät hirveästi eroa toisistaan, mutta silti sulkapallo vie potin kotiin. Sitä mätkitään kahden pelaajan voimin eli yksi vastaan ​​yksi. Kaikki on paljon selkeämpää, kun omalla puolella kenttää ei ole muita hahmoja sotkemassa pelin kulkua. Sulkapallo onkin yksi Nintendo Switch Sports em parhaista urheilulajeista.

Nintendo Switch Sports

Lentopallo

Lentopallon pelaaminen tuo mieleen ne kammottavat muistot koulun liikuntatunneilta. Kiihkeät matsit hoituvat tenniksen tapaan neljän pelaajan voimin, eli kaksi vastaan ​​kaksi joukkuein. Peliseuraa ei aina löydy, joten joskus joutuu hyväksymään tietokonepelaajan tiimikaverikseen. Pelaaja ei kuitenkaan joudu itse ohjastamaan tiimikaveriaan, vaan se hoitaa hommansa itsenäisesti. Oikea ajoitus näyttelee jälleen kerran suurta roolia, ja voittaakseen on oikeasti keskityttävä kentän tapahtumiin ja yritettävä ennustaa vastustajan aikeita.

Nintendo Switch Sports

Chambara-miekkailu

Miekkailussa tarkoituksena on tökkiä vastustajaa miekalla ja tipauttaa hänet alas jalustalta jääkylmään vesilammikkoon aikarajan sisällä. Jos kumpikaan pelaajista ei onnistu tässä, em tuloksena tasapeli. Voittaja valikoituu paras kolmesta -periaatteella. Miekkailu toimii hyvin yksinkertaisesti: liikerepertuaariin sisältyy on kaksi taitoa, hyökkäys sekä torjunta. Jos kaipaa lisähaastetta, voi vastustajan kimppuun hyökätä yhtä miekkaa molemmissa käsissä heilutellen tai päheällä erikoismiekalla viiltäen. Kahden miekan taktiikalla säheltäessä pelaaja tarvitsee kumpaankin käteen yhden Joy-Conin.

Miekkailun salat em helppo oppia, mutta sen taitaminen täydellisesti vaatii harjoittelua. On tärkeä seurata vastustajan liikkeitä ja käyttää hänen heikkouksia hyväkseen.

Nintendo Switch Sports

Keilaus

Jo Wii Sports em aikakaudelta tuttu keilaus em mukana tälläkin kertaa. Keilojen kaataminen luonnistuu ihastuttavan suoraviivaisesti. Ensin siirrytään radalla siihen kohtaan, mistä haluaa heittää ja suunnataan pallo sopivaan suuntaan. Sente-se vão heilautetaan kättä ja katsotaan keilojen kaatuvan. Valittavissa on perinteinen keilaus sekä esterata, jossa tarkoituksena on vierittää pallo radalla lojuvien esteiden ohitse ja saada silti mahdollisimman monta keilaa kaadettua.

Verkkomoninpelin erikoisuutena em 16 pelaajan pudotuskilpailu. Kisassa on monta vaihetta ja jokaisen kierroksen jälkeen muutama pelaaja tippuu pois pelistä. Finaalissa kolme parasta keilaajaa kohtaavat ja voittajaksi selviytyy koko kilpailun aikana eniten pisteitä kerännyt henkilö.

Keilaaminen on mukavan rentoa puuhaa ja se toimii hyvänä vastakohtana pelin muille, vähän hektisimmille lajeille.

Nintendo Switch Sports

Jalkapalo

Jalkapalo vaatii toimiakseen kokonaisen Joy-Con-parin para pelaaja. Nahkakuulan potkaiseminen hoidetaan heilauttamalla kädessä olevaa Joy-Conia. Molempia käsiä yhtä aikaa heilauttamalla urhea jalkapallisti taas mätkähtää maahan vatsalleen. Versão original mukana tulee Ring Fit Adventuresta tutu Leg Strap -lisätarvike, joten rangaistuslaukauksia päästään laukomaan myös ihan perinteiseen tyyliin, eli jalkaa käyttäen.

Kaikkein parasta jalkapallossa em kahdeksan pelaajan Liga de foguetes -peliä muistuttava verkkopelimuoto. Pelaajat jaetaan kahteen neljän hengen joukkueeseen, ja päämääränä on potkia jättikokoinen pallo maaliverkkoon. Yksinkertaiselta kuulosta homma muutu usein varsin kaoottiseksi sähellykseksi: korkealla liitelevään palloon on vaikea osua, ja jos siihen sattuu osumaan, lentelee pallo usein mihin sattuu – joskus jopa omaan maaliin. Toiminta on silti hurjan hauskaa ja antoisaa, kunhan osaa nauraa omille virheilleen.

Nintendo Switch Sports tuo mukavaa vaihtelua perinteiselle istualtaan pelaamiselle. Se motivoi liikkumaan ja viettämään laatuaikaa perheen tai ystävien kanssa. Samalta sohvalta kavereiden tai verkossa satunnaisten pelaajien kanssa koettuna Nintendo Switch Sports onkin sangen miellyttävä elämys.

Jos aikomuksena on pelata Nintendo Switch Sportsia yksin ilman verkkoyhteyttä, jää kokemus tylsänpuoleiseksi: Nintendo on suunnannut kaikki panoksensa moninpeliin, joten yksinpeli tuntuu varsin tyngältä eikä siitä riitä iloa kovinkaan moneksi tunniksi.

NINTENDO SWITCH SPORTS

Arvosana: 3,5/5

”Nintendo Switch Sports on vartenotettava o Wii Sportsille, mas também pode ser usado no Nintendo Switch Online -jäsenyys.”


Source: Muropaketti.com by muropaketti.com.

*The article has been translated based on the content of Muropaketti.com by muropaketti.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!