Atomreaktorokat tologattak ezzel a mozdonnyal

Az 1950-es évek volt az igazi atomkorszak, hiszen miután 1942-ben „begyújtották” az első maghasadásos atommáglyát, majd 1951-ben elkészült az első atomreaktor, mindenütt igyekeztek felhaszernálni az új energiatermelési .

Az Egyesült Államok légierője például – az atombombák célba juttatására is alkalmas – stratégiai bombázóiban is szívesen felhasználta volna a „korlátlan” hatótávot biztosító atomenergiát, az erre irányuló kísérletek egy Idaho állambeli tesztbázison folytak, ahol a kis méretű reaktorokat saját vasúton mozgatták.

Um mozgatáshoz persze speciális mozdonyra é volt szükség, amely 1954-ben készült el. A hivatalos nunca nem kapott gép igen különlegesre sikerült, hiszen a feladat jellegéből adódóan komoly óvintézkedésekre volt szükség.

A mindössze 13,7 metros hosszú dízel-elektromos mozdony méretéhez képest elképesztő 215 tonnát nyomott, ami persze nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a sugárzás elleni védelem jegyében vastag ólomköpeny került a járült. A masiniszta egy-egy elöl és hátul elhelyezett szűk nyíláson látott ki, melyek vastagsága/mélysége 1,2 metro volt – az vastag ólomüveglapok közé olajat töltöttek.

Kétrétegű ólomüvegablak védte a masinisztát, az üveglapok közé olajat töltöttek (Fotó: The Drive)

A különböző források szerint 350 vagy 400 lóerős mozdonyba már a beszállás sem volt egyszerű: sugárzásvédelmi okokból a vezető alagúton közelítette meg a járművet, hogy az alján elhelyezett csapóajtón jusson be, majd belőle.

A tervezési fázisban úgy számoltak, hogy az „atommozdony” 15 mérföld/órás (24 km/h) csúcssebességre lesz képes a General Electrictől származó erőforrással, de a valóságban sosem tudott többet 4,5 km/h) , a kísérletek alatt pedig, hogy minimalizálják a kisiklás kockázatát, mindössze 2,5 mérföld/órával (4 km/h) mozgott.

Ugyan a mozdony konstrukciója a vontatást és a tolást is lehetővé tette, csak az utóbbi üzemmódban használták, vélhetően azért, hogy veszély esetén tolatással azonnal el tudjon szakadni az épp mozgatott nukleáris berendezéstől.

A légierő projektjét ugyan 1961-ben lezárták, de a nehézsúlyú mozdony pályafutása nem ért véget, az 1980-as évekig dolgozott, később az űrjárművekben való felhasználásra szánt atomreaktorokat tologatta. A ’80-as évek végére ez a munka is megszűnt, a vasúti infrastruktúrát is felszámolták, de a mozdony megmaradt, 2006 óta pedig az idahói Arcóban található múzeumban álldogál egyebek mellettgáz első áramtermelésre táznált reaktorok.

Atomreaktorokat tologattak ezzel a mozdonnyal 4

215 tonnát nyomott, 4 km/órával mozgott a reaktorokat tologató monstrum (Fotó: The Drive)


Source: Vezess by www.vezess.hu.

*The article has been translated based on the content of Vezess by www.vezess.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!