Au apărut noi detalii despre boala misterioasă

Cel puțin 800 de familii na Coreea de Nord sofre de o boală misterioasă, seu oficialii sud-coreeni girado că ar putea fi vorba de holeră sau febră tifoidă, potrivit Sky News.

Se crede că cel puțin 800 de familii suferă de ceea ce Coreea de Nord a numit până acum o „epidemie enterică acută” na província de Hwanghae din sud.

Totuşi, oficialii sud-coreeni spun că ar putea fi vorba de holeră sau febră tifoidă.

Noua epidemie pune și mai multă presiune asupra țării izolate, care se luptă cu penuria de alimente și cu un val de infectări cu COVID-19.

Liderul norte-coreana Kim Jong Un ar fi trimis medicamente „pregătite de familia sa” în sud-vestul țării, în regiunea care se luptă cu epidemia.

Agenția media de stat a țării, KCNA, a anunțat că măsurile luate de autorități au inclus carantina, „depistarea intensivă a tuturor rezidenților” și tratamentul special și monitorizarea persoanelor vulnerabile, cum ar fi copiii și persoanele în vârstă.

O „echipă națională de diagnostic și tratament rapid” lucrează cu oficialii locali din domeniul sănătății și se iau măsuri pentru a se asigura că agricultura nu este perturbată în zona agricolă cheie, a mai anunțat agenția.

De asemenea, se fac lucrări de dezinfecție, incluindo um apelor uzate și a altor deșeuri, pentru a asigura siguranța apei potabile și a apei menajere.

Abia în primăvara acestui an, Coreea de Nord a recunoscut că se confruntă cu cazuri de COVID. Țara a refuzat să accepte ajutorul internacional pentru imunizare.


Source: Cotidianul RO by www.cotidianul.ro.

*The article has been translated based on the content of Cotidianul RO by www.cotidianul.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!