Bemutatkozott a Range Rover első villanyautója – benzin, dízel és plug-in hajtással – Auto-Motor

Com o Range Rovernél é szerephez jutó, mindenféle hajtásmód befogadására alkalmas MLA-Flex alapra épül az új Range Rover Sport, amelynek a méretét alaposan megnövelték. Egyfelől a hatul utazók örülnek a 75 mm-rel hosszabb tengelytávolságból járó extra helynek, másfelől a Velar típusnak é meglesz így a maga helye a kínálaton belül.

Ahogy azt az utóbbi időben megszokhattuk, különleges mutatvánnyal készültek a világpremierre, a Range Rover Sport az izlandi Kárahnjúkar gát túlfolyóján 193 métert haladt felfelé, miközben percenként 750 tonna víz zúdult le körülötte – a sofőr a James Bond filmeken is dolgozó Jessica Hawkins volt.

Hirdetés

A külsőért felelő Dominic Najafi formatervező szerint a hátrafelé lejtő tetővonal teszi sportossá a megjelenést, új elem, hogy egy folyamatos vonal választja el a fém- és üvegfelületeket a karosszérián, a hátsó lámpákat egy vízszintes csíkba rendezték, így könnyű megkülönböztetni a Sport változatot a patkó alakú hátsó lámpákkal rendelkező Range Rovertől. Az első fényszórók a márka eddigi legkeskenyebb darabjai, hátul lejjebb vitték a rendszámtáblát. Az utastérben körbeöleli a vezetőt és az első utast az auto, az üléspozíciót 20 mm-rel vitték lejjebb, a 13,1 colos képátlójú központi érintőképernyő laposabb szögben áll a Range Roverhez képest.

Műszakilag mindent elkövettek a mérnökök a vezetési élmény javítása érdekében, először itt használnak változó térfogatú légrugókat – azt nem fejtik ki, hogy pontosan mit is jelent ez a leírás –, a navigációs rendszer alapján a felfüggesztés előre felkészül az útvonalon található kanyarokra. Ezek bevételét elektronikusan vezérelt differenciálzárak, célzott fékezések segítik, az opciós összkerék-kormányzás akár 7,3°-os szögben elforduló hátsó kerekeket jelent, a 48 voltos karosszériadőlés-szabályzó rendszer tengelyeként 1400 Nm-es nyomatékkal dolgozik, gyorsabban és finomabban az eddigi rendszereknél. Maga az MLA-Flex alap 35%-kal merevebb karosszériavázat ad, a Terrain Response 2 nevű elektronikus terep-felügyeleti rendszer adaptív terep-sebességszabályzót kínál, ahol a sofőr választhatja ki a haladási sebességet, ezt követően málkoz c.

Hajtások tekintetében para soros 6 hengeres Ingenium-blokkok mellett um BMW V8-as biturbója lesz elérhető. A dízel lágyhibrid rásegítést kap, 3 teljesítménnyel választható (249 LE/600 Nm, 300 LE/650 Nm, 350 LE/700 Nm) – um gázolaj-tank 80 litros, um AdBlue-tank 20 litros -, um benzines alapesetben lágyhibrid (400 LE/550 Nm), és létezik belőle 2 plug-in változat (440 LE/620 Nm, 510 LE/710 Nm rendszerteljesítmény). A 31,8 kWh kapacitású akkumulátorral a szabványos elektromos hatótávolság 113 km, a valós életben inkább 88 km-rel számolhat a Range Rover Sport használója. A csúcsot kezdetben az 530 LE/750 Nm teljesítményű V8-as biturbó jelenti, ami 4,5 másodperces 0-100 km/ora sprintet tud, és ennek a végsebességét már elektronika korlátozza 250 km/óránál.

Um Range Rover Sport esetén különösen népszerűnek várják a csúcsmodellt, ezért isygyekeznek a több mint 600 lóerős SVR változat piacra dobásával, ami 2023 elején esedékes. Az ügyféligények alapján sokan várják az akkumulátoros-elektromos változatot é, amely 2024-ben érkezik a márka első villanyautójaként, ennél é um BMW lesz um parceiro tecnológico.


Source: Autó-Motor by www.automotor.hu.

*The article has been translated based on the content of Autó-Motor by www.automotor.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!