Biden megkétszerezné a klímaváltozás elleni erőfeszítéseket


A jelentősebb gazdaságok fóruma az energiáról és éghajlatról (MEF) nevű értekezlet elnöksége alatti harmadik, virtuális találkozóját megnyitva Biden felszólította a részt vevő országokat, hogy gyorsítsák fel a metángáz kibocsátásának csökkentésére irányuló lépéseket, fogadjanak el ambiciózus célokat a nulla üvegházhatású gázt kibocsátó gépjárművekkel kapcsolatban, és működjenek együtt a nemzetközi hajózás tisztábbá tétele érdekében.

Az amerikai elnök arra é felszólította az országokat, hogy költsenek együttesen 90 milliárd dollárt (3412 milliárd forintot) a nem környezetszennyező technológiák kereskedelméreés fejlesszenek ki új növényvédő szereket, amelyek csökkentik a mezőgazdaság károsanyag-kibocsátását és növelik az élelmiszerbiztonságot.

“Oroszországnak az ukrán állam elleni brutális é indokolatlan támadása globálisvalságot idézett elő, élesen megnövelte a hosszú energiabiztonság és stabilitás iránti igényt” – mondta Biden a virtuális energiaon. Az amerikai elnök létfontosságúnak nevezte az energia- és az élelmiszerárakat világszerte meredeken megemelő háború következményeinek felszámolása érdekében folyó együttműködést.

A penteki értekezlet volt a világ vezetőinek legnagyobb klímaügyi tanácskozása a novemberben az egyiptomi Sarm es-Sejkben tartandó COP27 éghajlatváltozási konferencia előtt. A Fehér Ház közlése szerint Joe Biden és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök hamarosan közös erőfeszítést jelentenek be az éghajlatváltozással kapcsolatos afrikai fellépés érdekében.

A MEF-ben érintett országok a világ gazdasági teljesítményének és az üvegházhatású gázok kibocsátásának mintegy 80 százalékát teszik ki.

A konferencia huszonhárom korábbi résztvevője közül több ország – így India és Oroszország – ezúttal nem vett részt, Kínát pedig Hszi Csin-ping elnök helyett az éghajlatügyi megbízott képviselte – közölte a Fehér Ház.

Az értekezletre meghívott António Guterres ENSZ-főtitkár támadást intézett a fosszilis energiaágazat ellen, azzal vádolva az iparágat, hogy ugyanúgy az “emberiség torkát szorongatják”, és “ugyanazokat a botrányosized technikákat alcalmazzák, hortelã”.

Baixar imagem: Getty Images


Source: Portfolio.hu – Üzlet by www.portfolio.hu.

*The article has been translated based on the content of Portfolio.hu – Üzlet by www.portfolio.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!