Ce șpagă a primit un fost șef al Apelor Române doar pentru faptul că a acceptat să deconteze facturile unei firme private


Sambata, 07 de maio de 2022, às 06:39

1287 citiri

Cristian Bratanovici, diretor geral adjunto do al Administrației Naționale Apele Române (ANAR), um fost condenado la 3 ani de închisoare pentru fapte de corupție și confiscarea banilor primiți ca mită.

În plus, Bratanovici va trebui să muncească în folosul comunității 90 de zile fie la Inspectoratul în Construcții Mureș, fie la Serviciului Județean de Ambulanță Mureș. Sentința a fost data de Tribunalul Mureș, în data de 5 mai 2022, și nu this definitivă.

În același dosar au fost condamnați la închisoare cu suspendare omul de afaceri Sorin Emanoil Ciufudean și partenera acestuia, Valeria Bondrea, cei doi fiind găsiți vinovați pentru dare de mită respectiv complicitate la dare de mită.

Fostul diretor geral adjunto al ANAR ajuns să fie anchetat pentru fapte de corupție duupă ce a primit 100.000 de lei cu titlu de mită de la omul de afaceri Emanoil Ciufudean. Banii reprezentau o ”atenție” doar pentru faptul că Bratanovici a asigurat din fonduri proprii ale ANAR și din alte fonduri finanțarea necesară pentru decontarea facturilor emise de societatea administrată de omul de afaceri.

Firma acestuia se afla în relații contratuale cu Apele Române și executase o serie de lucrări de amenajare a cursurilor unor râuri și pârâuri din județul Mureș, contractul fiind în valoare de 10.881.876,82 lei.

Șpaga a fost scoasă din bancă de către partenera omului de afaceri cu mențiunea că cei 100.000 de lei reprezentau salarii. Na realidade, banii au ajuns la șeful ANAR, într-un plic format A4, sigilat cu bandă neagră, într-o pungă în care se aflau haine. ”Intactă… așa i-am dat-o….așa i-am luat din … direct din bancă, complet, legată cu…sigilată cu …aia”, au fost explicațiile date omului de afaceri de partenera sa, discuție interceptată de procurorii anticorupție.

Pentru aceste fapte, judecătorii mureșeni i-au interzis lui Bratanovici dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice funcții publice și dreptul de a ocupa or funcție care implică exercițiul autorității de stat. În plus, i-au interzis acestuia să părăsească teritoriul României fără acordul instanței cat timp se află în perioada de supraveghere.

Pentru ca suma de bani primită ca mită de către șeful ANAR, instanța a dispus măsura popririi asupra veniturilor obținute cu titlul de salariul de către inculpatul Bratanovici Cristian în limit ao treime din venitul net pană la concurența sumei de 100.000 lei, potrivit portalului instandecat .


Source: Breaking News – Cele mai importante stiri – Ziare.com by ziare.com.

*The article has been translated based on the content of Breaking News – Cele mai importante stiri – Ziare.com by ziare.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!