Cheif MAX – provenena kombinacija za suzbijanje korova u kukuruzu

Kada bi trebalo ustvari početi sa suzbijanjem korova u svim kukuruz, pitanje je koje muči sve poljoprivrednike. Korovi se u kukuruzu najlakše suzbijaju kad su oni mali, u fazi ponika. To je jako važno jer se tada lakše suzbijaju i obično tada ne stignu da naprave veće štete u usevu kukuruza.

U tu svrhu kompanija Adama je dizajnirala jednu proverenu kombinaciju sa 2 preparata. Preparados Chefe e Nikogan. Mi smo tu kombinaciju nazvali Chief Max. Chief je selektivni translokacioni herbicida koji se koristi za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih korova u usevu kukuruza. Cheif deluje i preko ali lista i preko zemljišta, takozvano rezidualno delovanje koje može da trajetória nekada i 4 do 6 nedelja.

Količina primene preparata Chief je od 1 a 1,2 l po hektaru Pripada Chefe. Odlično deluje na većinu širokolisnih korova koje se mogu naći na parceli. Tu pre svega mislimo na Štir, Pepeljugu, Tatulu, Pomoćnicu, Palamidu i Čičak koji je zadnjih godina sve veći problem. Preparar Chefe ga superiorno suzbija.

Nikogan je selektivni translokacioni herbicida koji se koristi za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih korova i nekih širokolisnih. S obzirom da se aktivna materija lista de usvaja i translocira kroz biljne delove, jako je bitno da ta aktivna materija dođe i do rizoma.

Količina primene preparata Nikogan za suzbijanje divljeg sirka iz semena i divljeg sirka iz rizoma i nekih širokolisnih korova je 1,25 l po hektaru.

Ovo je četvrta godina kako Dušan Stojadinović iz kaonika koristi preparar Nikogan. A kako kaže od prve godine se pokazalo da je efikasan. Kako ovaj ratar kaže već nakon trećeg dana videla se jasna promena i napredak useva kukuruza na njegovoj njivi.

Da biste imali bezbednost proizvodnju i uspešno suzbili uskolisne i širokolisne korove na vašim parcelama stručni tim Adame vam preporučuje kombinaciju Chefe Max kao dobitno rešenje za vaše parcele u ovoj poslovnoj godini. Jer zemlja ne može sama.

Adama


Source: AGROmedia by www.agromedia.rs.

*The article has been translated based on the content of AGROmedia by www.agromedia.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!