Ciolacu anunță o redimensionare a impozitelor

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță o „redimensionare” a impozitelor, „dar asta nu înseamnă că mărim taxele”. El pledează în continuee pentru introduzrea impozitului progresiv: „Ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”.

„Sunt mai multe măsuri fiscale pe care trebuie să le prezentăm până pe 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu șase luni înainte ca viitorul buget de stat. Rămân la părerea că în zona prețurilor la energie ar fi trebuit venit cu reglementare și ar fi avut efecte imediate. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele. Dacă am fi venit cu o reglementare, efectele ar fi fost de a doua zi și poate nu am fi ajuns la această inflație”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că trebuie făcută ou analiză până pe 1 iunie.

„Sa îmbunătățit colectarea și noul șef al ANAF chiar a luat o perspectivă bună. Există și o redimensionare și o reașezare a impozitelor, astfel încât să avem o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele”, adaugă liderul PSD.

Întrebat dacă mai susține introduzrea impozitului progresiv, Ciolacu a răspuns: „în continuare, cu deductibilitățile necesare”.

„Ori intrăm într-o logică, cum este toată lumea și toate țările dezvoltate, ori încercăm să ne mințim î continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”, conchide Marcel Ciolacu.

USR susține că Guvernul va mări taxele și impozitele, mergând astfel ”direct în buzunarul românilor”.

Claudiu Năsui spune la RFI despre inflație că „este ou furtună aproape perfectă. Eu sou spus că inflaţia va ajunge la 15% anul asta şi asta o ziceam în decembrie, când BNR-ul zicea că nu depășim cele două cifre. Iată că şi BNR-ul a ajuns la concluzia că până la finalul anului tot cu duă cifre o să avem inflaţia. Practic, ce se întâmplă este că statul român a trăit mult prea mult timp cu cheltuieli mult mai mari decât veniturile și diferența aceea, împreună cu BNR-ul, aici a fost o complicitate foarte mare, a venit din datorie, datorie care apoi a fost și monetizată, deci practic sa mărit masa monetară, sa folosit tiparnița, au tipărit bani”.

Unii experți atrag atenția că majorarea unor impozite nu mai poate fi exclusă. Fostul ministru USR al Economiei crede însă că acest lucru mai mult ar dăuna: ”Cred că Guvernul, chiar dacă ne-a mințit până acum că nu o să crească taxele și impozitele, pare că-și dorește musai să facă lucrul acesta, adică vor merge direct în buzunarul românilor, no să-i mai taxeze prin inflație (…) și cred că vor apelativa inclusiv la aceste creșteri de taxe, (lucru) care, atenție, în contextul actual, este o crimă economică (…). Aici, Guvernul são de ales: fie își restrânge cheltuielile, deci nu le mai crește cu 19% față de anul trecut, fie crește taxele, adică fie noi, românii, o să avem mai puțini bani, fie ei își restrâng puțin organigramele, pensiile speciale, agențiile, PNDL-urile și toate astea”.


Source: Cotidianul RO by www.cotidianul.ro.

*The article has been translated based on the content of Cotidianul RO by www.cotidianul.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!