Crna Gora ograničava marže

23.06.2022. / 16:59

PODGORICA – Vlada Crne Gore utvrdila je danas odluku kojom će se maksimalna visina marže u veleprodaji ograničiti na pet odsto za pšenično brašno tip 400 i 500, šećer, ulje i so, dok će za te namirnice u maloprodaji.

Foto Pixabay

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović rekao je na sjednici da izvršna vlast radi sve što je u mogućnosti da ublaži rast cijena namirnica i energenata.

“Donijeli smo odluku da ograničimo marže kao jedini mogući i normalan model djelovanje države, a da ne narušimo privredu i ne dovedemo do nestašice. Našli smo neki ótimo da zaštitimo građane i ublažimo rast cijena, a da naši trgovci imaju interes da tu robu imaju na rafovima”naveo je Đurović.

Em je saopštio da Crna Gora raspolaže sa apsolutno dovoljno energenata i prehrambenih proizvoda, sa čime nemaju problema. Srna


Source: Capital.ba – Informacija je capital by www.capital.ba.

*The article has been translated based on the content of Capital.ba – Informacija je capital by www.capital.ba. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!