Delegacija embaixadora zemalja članica EU posetila Svilajnac

EVROPSKA unija je u infrasrukturu Svilajnca de 2014. godine uložila 15 milion evra, pa je ovo dobar primer kako EU e Srbija mogu da stvore dobre uslove za lokalni razvoj – ocenio je Emanuele Žiofre, šef delegacije sa EU u Srbiji, koji je ovaj grad posetio 20 embaixadora država članica EU.

Аања с с миил<е и и сиилили fur иллшава поиигнћ илешиија ј аоајамјј ајј íba

Delegacija u Prirodnjačkom centru Srbije, Foto Z. Gligorijević

Delegacija je obišla Prirodnjački centar Srbije u koji je EU uložila 6,5 ​​milhões evra, dok je u rekonstrukciju Doma kulture u Kušiljevu EU, preko projekta EU PRO, uložila 150.000 evra, dok je Opština Svilajnac dala oko 35.000 evra.

– Ukoliko svi zajedno radimo – UE, države članice, opštine i Vlada Srbije, možemo puno toga da postignemo. Sarađujemo u raznim sektorima, poput socijalnog, u okviru koga se grade stambeni objekti za osobe kojima je neophodno, u oblasti obrazovanja, za šta je najbolji primer Prirodnjački centar Srbije, kao iu oblasti kulture, ali i ekonomije, u oblasti obrazovanja, za šta je najbolji primer Prirodnjački centar Srbije, kao iu oblasti kulture, ali i ekonomije, u oblasti okviru koje se pristizrađuju koje se pristizrađuju koje za industrijske zone. Sve što je urađeno korisno je za stanovništvo – dodao je Žiofre.

Dom kulture u Kušiljevu izgrađen sredstvima EU, Foto Z. Gligorijević

Prema rečima Predraga Milanovića, predsednika opštine, da UE nije donirala 6,5 ​​milhões evra, Svilajnac se nikada ne bi na taj način oporavio od posledica poplava iz 2014. godine, niti bi uradio druge druge projectada, poput regulacije Velike Morave, kako poplave više nik projectada ne bi pogodile ovaj grad. EU je u ove radove uložila 10 miliona evra.

– U industrijskoj zoni u Svilajncu posluje nekoliko stranih firmi, a dosta je domaćih kompanija, koje rade za evropsko tržište. Svilajnac je jedan od retkih gradova koji više izvozi nego što uvozi. Prošle godine ostvaren je izvoz u EU de 146 milhões de dólares e suficiente de 5,5 milhões de dólares – rekao je Milanović.

Pratite nas i putem iOS e android aplikacije


Source: Novosti.rs RSS – Današnje vesti by www.novosti.rs.

*The article has been translated based on the content of Novosti.rs RSS – Današnje vesti by www.novosti.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!