”Dosarul este construit pe speculații”


Lua, 20 de junho de 2022, às 17:36

518 citiri

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, susţine, după ce a fost trimis luni în judecată de procurorii DNA, că va demonta piesă cu piesă acuzaţiile care i se aduc, el calificând dosarul drept unul construit pe speculaţii, care “a ţinut agenda publică la nova”.

Costel Alexe a afirmat, într-un comunicat de presă, că în urma anunţului de luni al DNA, privind trimiterea sa în judecată, capătă încredere şi speranţă, întrucât are ocazia să îşi demonstreze nevinovăţia, iar adevărul să.

“Am spus din capul locului că vreau ca acest dosar să fie finalizat cat mai repede pentru că telejustiţia şi adversarii politici nu au făcut decât să rostogolească în aceste 18 luni fel de fel de supoziţii, neadevă care nu au dezvoltând teorii şi scenari comun cu realitatea şi adevărul. De astăzi pot vorbi liber, pot să mă apăr şi să demontez piesă cu piesă un dosar care este construit pe speculaţii, un dosar care a ţinut agenda publică la nevoie, adică atunci când au trebuit să fie reaşezate taberele politice , când au trebuit să fie bifate ţintele de integritate, când a fost nevoie de o pârghie”, um explicat şeful CJ Iaşi, liberalul Costel Alexe.

A precizat că nu a cerut şi nu a condiţionat niciodată în cariera sa publică primirea vreunui follos material pentru a-şi exercita atribuţiile în funcţiile pe care le-a ocupat.

“Mi-am exercitat cu bună credinţă toate funcţiile publice avute, iar demnitatea de ministru în Guvernul României este fără echivoc un privilegiu pe care puţini oameni reuşesc să îl aibă. Tocmai de aceea, în perioada cat am ocupat funcţia de ministru al Mediului şi Pădurilor, mi-am îndeplinit cu mare răspundere atribuţiile, mi-am propus cu adevărat să produc o schimbare in sistem şi să ting obiectivele asumate de România în raport cu Uniunea Europeană în materie de politici de mediu: reducerea poluăriiilo arbori, creşterea suprafeţelor de terenuri împădurite, închiderea depozitelor de deşeuri neconforme, creşterea gradului de colectare selectivă şi obtendorea ţintelor de reciclare”, a susţinut Costel Alexe.

Şeful CJ Iaşi a mai afirmat, refereindu-se la acuzaţiile aduse, că “ministrul Mediului nu are atribuţii, nu poate influenţa, nu poate modifica, nu poate interveni în procedura de acordare a certificatelor verzi”.

“Singura atribuţie a ministerului avizator este ordinul de ministrului prin care list cu beneficiii this publicată spre transparente. la finalul procedurii tehnice, îl semnează spre al face public. Acest lucru îl poate spune orice funcţionar debutant din cadrul Ministerului Mediului sau al Agenţiei pentru Protecţia Mediului. acelaşi număr de certificate verzi. Absurdul situaţiei este că pe procedura de avizare eu nici măcar nu figurez ca semnatar, lucru iarăşi ştiut şi consemnat de documentele avute la dispoziţie de procurori, dar ignorat”, um precizat Alexe.

O adăugat pode constatar que uluire că i se impută faptul că în mandatul său au fost organiza duas întâlniri de lucru pentru a soluţii şi a Stabili Calendare de progres pentru închiderea depozitelor deşeuri neconforme.

“Cu alte cuvinte, mi se impută faptul că am făcut demersuri în conformitate cu cerinţele Comisiei Europene pentru a evita încă un infraction peu la adresa României. Închiderea depozitelor neconforme deşeuri a fost şi este tema oricărui ministru al mediului, indiferente că îl cheamă Costel Alexe sau Popescu. S-au făcut interceptări peste interceptări, fără a se identifica o probă concretă împotriva mea. fost 18 luni în care investigadorii au tergiversat foarte mult aces dosar, em lipsă de probe, em lipsa unui denunţător, em lipsa faptelor imputate, sperând doar că presiunea opiniei publice şi stresul organelor de cercetare penală va determinar pe cineva să recunoască nişte fapte sau acţiuni care nu au avut loc”, afirma ainda Costel Alexe.

El a declarat că va avea posibilitatea să îşi demonstreze nevinovăţia.

“Sunt încrezător că adevărul va fi scos la lumină, iar la finalul acestei etape voi putea arăta tuturor că sunt un om de bună-credinţă şi nu am încălcat legea”, a maior afirma Costel Alexe.


Source: Breaking News – Cele mai importante stiri – Ziare.com by ziare.com.

*The article has been translated based on the content of Breaking News – Cele mai importante stiri – Ziare.com by ziare.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!