El primer Dia Nacional de l’Empresa, contra els discursos derrotistes


La data del 27 de juny não té um gran pes em l’imaginari econòmic català, però la intenció de la Generalitat és que chegou a tenir-ne. Aquesta data va ser designada pel govern català el passat mes de novembre com a Dia Nacional de l’Empresa i diferents actes ho recordaven ahir en la que va ser la seva primera edició.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va aprofitar l’ocasió per fer una crida a abandon els discursos “derrotistes” i que no responen a la realitat d’una economia catalana que, va dir, creix per sobre de la mitjana espanyola i ho fa creant més ocupació.

O presidente da Generalitat vai pronunciar aquestes paraules durant el lliurament dels Premis Carles Ferrer Salat do patronal Foment del Treball, que presideix Josep Sánchez Llibre. Segons vai afirmar Aragonès, “l’economia catalana té futur”; també va afegir que “és imparable”.

Aragonès vai apostar em reforços da base industrial de Cata e aumentar a dimensão de empreses internacionais i lavaització. El president català també va ir a l’octubre espera que estigui lst el reglament de la llei de facilitació econòmica per desburocratitzar el món de l’empresa.

Foment del Treball va premiar o veterano Enrique Lacalle, diretor de l’Automobile Barcelona, ​​os coconsellers delegados de Grifols, Víctor Grífols Déu i Raimon Grífols. Aquest últim va afirmar durant l’acte que Catalunya era “als anys vuitanta, noranta i dos mil el motor del sud d’Europa, un exemplo per a tot el món” i va assegurar que això ha canviat: “Ara mateix ja no ho so i ho hem de reparar”.

Outros prêmios para o patronal de la gran empresa vão ser o grupo de alimentação Noel, Agromillora, la imobiliaria Colonial i Cromogenia Units i Unilever Spain.

Pimec, no Camp Nou

Em l’acte oficial organitzat por la Generalitat i presidit for Aragonès i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, l’empresa premiada va ser Veritas, de la qual en vancage la sostenibilitat i la proximidat.

Un dels plats forts del dia era la celebració de la 35a edició dels premis Pimes, que va organitzar Pimec amb un acte a la gespa del Camp Nou al qual van assistir o presidente del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat.

Les distincions van ser by la Federació Catalana de Perruqueria i Bellesa, l’Associació de Professionals de l’Audiovisual de Catalunya, o grupo de residências La Vostra Llar Residencial, l’empresa de higiene profissional Papelmatic, l’empresa de moda Bemyswim , el grup tecnològic Ingroup, el gimnàs Triops, la tèxtil Yerse o l’empresa de begudes Mün Ferments. També van ser premiades Sorbos, dedicado a la fabricació de palletes comestibles, i l’empresa de spas Iberspa. En la categoria d’autònoms, va ser distingida l’escriptora i col·laboradora de l’ARA Empar Moliner.


Source: Ara.cat – Portada by www.ara.cat.

*The article has been translated based on the content of Ara.cat – Portada by www.ara.cat. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!