Els 3 grans encerts d’Elon Musk al capdavant de Tesla

Tot i que molta gent pensi el contrari, Elon Musk no va fundar Tesla. L’empresari sud-africa, convertit ja en un home de negocis després dels èxits d’algunes companyies que havia fundat prèviament com ara PayPal ou Zip2 va convertir-se en el primer gran inversos de Tesla, fundado em 2003, quan aquesta era només uma start-up de Sillicon Valley. Malgrat que no va ser el fundador real de la companyia (Elon Musk no va aportar finançament al projecte fin l’any 2005) aquest emprenedor sí va ser el gran valedor de la marca, i l’any 2008 ja exercia com a CEO de la marca californiana.

A hores d’ara não sabe del cert com ho farà Elon Musk para renovar i millorar Twitter, la xarxa social de l’ocell que ha comprat aquesta setmana per 44.000 milhões de dòlars, però si analitzem algunes de les claus que expliquen l’èxit de Tesla potser pode ter alguns patronos que es repeteixen no seu pla de negoci.

Uma atração elétrica

O primer gran encert de Musk vai ser a preparação para o llançament del Model S, uma berlina elétrica de outras prestações que havia para substituir o primer Tesla Roadster, un model elèctric que aproveitou a base d’un Lotus Elise i del qual només es van fabricante 2.450 unidades, avui muda ben valorades en el mercat de segona mà però absolutament insuficients per consolidar Tesla com un gran fabriant.

Si Tesla volia fabrica cotxes en serie necessitava de uma fàbrica convencional em ferros. Així doncs Musk vai negociar um mb Toyota la compra de la planta de Fremont, a l’estat de Califórnia, por uns 45 milhões de dólares. Gracies a aquesta primera adquisició Tesla va poder despegar i fabricar en sèrie el Model S, el model que canviaria per sempre la història de la marca.

ModelX ModelS

L’empresari sud-africà vai entender que os compradores de cotxes elèctrics no volien cotxes diferents o estrafolaris, sinó cotxes elegants i esportius, amb un disseny suggerent i aspiracional, elements tots ells que oferia el Model S, que é va començar a comercialitzar el 2012 i que aviat va convertir-se en un èxit de vendes. Els compradores volien (i volen) un cotxe elèctric que disposi de potència i que esdevingui també un símbol d’un estatus social i d’un estil de vida, i en aquest sentit l’exposició de la marca a les xarxes socials i el fet que muda atores, esportistas ou músicas s’hagin deixa você ver em públic amb models de Tesla n’ha favorit el seu posicionamento.

Pantalles gegants, atualizações à distância e piloto automático

O próximo passo de Elon Musk al capdavant de seus Tesla vai ser o de confiar-ho tot a la digitalització dels cotxes, eliminant pràcticament tots els botons i commandments de la consola central i confiant la gestió de les funcionalitats dels cotxes a una gran pantalla tátil central. Aquella idea, que podia semblar esbojarrada i un punt excèntrica va ser tot un èxit, ia dia d’avui tots els fabricants convencionais copiat the disseny i la distribució de la gran pantalla central tàctil la progresiva eliminació dels botons físics dels seus cotxes.

Pantalla central Modelo X

O sistema de infoentretenimento dels Tesla, a més, estrenava um sistema inovador de atualização de distância sentido fils, gracies a la connexió a Internet de sèrie dels cotxes ia la possibilitat d’actualitzar les aplicacions i funcionalitats dels vehicles sense necessidade de passar pel mais alto. D’aquesta manera tot i el pas del temps, els Tesla es mantenen actualitzats i compatibles amb les novetats eletròniques que constantment milloren les existentes.

Però o fator més importante d’aquest segon bloc ha estat, sense cap mena de dubte, o sistema de condução autònoma Autopilot, que permès que els Tesla é consolidado com alguns referentes més importantes tecnologias de aquisição a nivel mundial.

Xarxa de carregadores, não de concessionários

O ousado punt revolucionari del full de ruta de Tesla ha estat el de crear uma xarxa de carregadores ràpids pròpia gràcies als Superchargers o supercarregadores, una xarxa que originalment era de franc pels compradors dels seus cotxes però que amb el temps s’ha obert a altres cotxes elèctrics d’altres fabricants i que s’ha acabat convertint en una xarxa de pagament. Amb tot Tesla vai ser o fabricante de primers em revender o problema dos pontos de carga na rota de seus clientes, marcando um policial como um caminho que o resta da competência hagut de seguir.

Por acabar Tesla apresenta um modelo comercial força diferente de todos os fabricantes convencionais. Tesla não tem uma xarxa de concessionaris pròpia com o resto de fabricantes, eu confio nas vendas pela Internet com um modelo comercial de conexão direta entre os compradores da marca pròpia.

Tesla anuncia a terceira geração de 'Superchargers'

Gracies a aquest model empresarial disruptiu Elon Musk tem capacidade de converter Tesla em um referente da indústria automobilística em poc més de deus anys, amb més d’un milió d’unitats venudes, nove gigafàbriques a la Xina, Europa i Estats Units i una demanda de veículos nous que não para de creixer. També é cert que la seva gestió té algunes ombres com ara els llançaments dels nous Tesla Semi i Tesla Roadster, aplacats sine die a l’espera que es regularitzi el mercat mundial de components electronics com els semiconductors i de disposar d’una tecnologia de baterias de liti de nova generació amb més capacitt i densitat energètica que faci possibles els darrers ojectius d’Elon Musk.

En definitiva, visionária ou excêntrica?

El que queda muda é claro que Elon Musk não é um empresário convencional. De fet aa aposta fort per un robot amb forma humana que vol fabricar a la marca Tesla, però el sud-africà també té altres empreses que poden semblar-nos un punt excèntriques o estrafolàries (i que funcionarn bé a la borsa) com ara SpaceX i el sua plata para chegar a Mart, o fer excursões de pagamento fora de l’òrbita terrestre, SolarCity, uma empresa esepcialitzada en l’aprofitament de l’energia solar o el sistema de transporte subterrâneo Hyperloop, que hauria de perme solucione parte del trànsit urbà mitjançant l’ús de tubs i càpsules que hi circulen sense resistència ni fricció de l’aire. Alguns de seus projetos i idees no semblen realitzables, i fin i tot han despertat algunes crítiques i han estat objecte de befa, però també és veritat que els directius dels grans fabricants automobilístics tradicionaiss qualificaven Tesla d’una “execentricitat i model poc realista” i Finalment hagut d’adaptar la seva estratègia comercial la seva gamma de productes en funció del que fa Tesla, com o cas del grup Volkswagen, segon fabricant mundial i que ja va anunciar fa dos anys que seu objeto real era superar Tesla i convertir-se en el nou referente de la mobilitat elèctrica.


Source: Ara.cat – Portada by motor.ara.cat.

*The article has been translated based on the content of Ara.cat – Portada by motor.ara.cat. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!