Ezek a legnépszerűbb Windows-appok – PC World

Megmutatjuk azokat a programokat, amelyeknek bérelt helyük van minden, Microsoft operaciós rendszerrel működő PC-n.

Tagadhatatlan, hogy a legjobb hardver é csak annyit ér, mint a szoftver, amivel kihasználod a képességeit. Jó kezdés lehet a Windows operációs rendszer sokféle felhasználónak a kevésbé tapasztaltaktól kezdve a játékosokon keresztül egészen az üzleti felhasználókig, de erre az alapra é um megfelelő alkalmazásokkal éndszertsz csak igazán erős. Cikkünkben áttekintjük, mi a felhasználók közötti általános konszenzus abban, melyek ma a legfontosabb programok egy windowsos PC-n.

Az elengedhetetlenek

Kezdjük azokkal az alkalmazásokkal, amelyeket egy modern felhasználó sem nélkülözhet, ezek közül é talán a legalapvetőbb a böngésző. Além disso, o Microsoft előre telepített megoldása, az Edge é immár Chromium alapokra épül, um Google böngészőjéhez hasonlóan gyors, um bővítményekkel pedig új funkciókat adhatsz hozzá. Érdemes meggondolni tehát, hogy ne csak a bevált webböngésződ letöltésére használd – igaz, a Chrome még mindig messze a legnépszerűbb választás. Akik jobban előtérbe szeretnék helyezni adatbiztonságukat é digital magánszférájuk védelmét, azoknak érdemes megnézni, com um Firefox, um Brave és um DuckDuckGo hármasa, végső megoldásnak pedig ou um titkosítást magas fokon űző Tor böngésző.

Továbbmenve uma lista, egy PC nehezen elképzelhető dokumentumkezelő programcsomag nélkül, ezen um téren pedig szinte megkerülhetetlen a Microsoft dominanciája. Ez persze nem jelenti azt, hogy az Office (illetve új neven Microsoft 365) az egyetlen lehetőséged, de az ingyenességük miatt vonzó alternatívákat is általában aszerint itélik meg, hogy képesek-e kezelni a piacvezető fájlformátumait. O OpenOffice é fácil de usar, ebben a szegmensben a LibreOffice a legnépszerűbb csomag manapság, de um WPS Office-nak é muito útil.

Az e-mail-kliensek létjogosultságát ugyan sokan megkérdőjelezik a kiváló webes kliensek korában, sokaknak mégis ez teszi igazán kényelmessé az elektronikus levelezést. Így az olyan klasszikusok, mint az Outlook vagy épp para Thunderbird még sok PC-n kapnak helyet, de Microsoft előre telepített, egyszerűbb megoldása, a Posta é sok felhasználó igényeit el tudjatni (főleg, ha microsoftos e-mail-fiókkal tervezed használni ), ahogy a Mailbirdöt é gyakran ajánlják.

De e-mailek mellett másfajta üzeneteket é rendszeresen váltunk manapság, így ezek kezelésére é érdemes lehet egy-egy alkalmazást telepíteni. Ezek kiválasztásánál értelemszerűen az a meghatározó, hogy ismerőseid melyik chatplatformot használják, de Windowsra könnyen telepíthetsz olyan programokat, mint a Beeper, a Franz vagy az All-In-One Messenger, amelyek több üzenetküldő plataforma de klinselévő e fiókjaidat.

Végül érdemes megemlíteni az egyes közösségimédia-felületek alkalmazásait. Ezek esetenként jobb integrációt tesznek lehetővé a Windowszal, mint böngészős változataik, például elérhetővé teszik az operaciós rendszer menüjében a képek megosztásának lehetőségét is.

A legfontosabb fájltípusokhoz

Um PC-s felhasználók visszatérő segítői a különböző, tömörítést szolgáló archívumok, ezek kezeléséhez a WinRAR vagy épp a 7-Zip telepítése tulajdonképpen elengedhetetlen. Ennél viszont még gyakrabban használjuk számítógépünket multimédiás tartalmak kezelésére, amire szintén vannak bejáratott alkalmazások.

A képek nézegetéséhez és kezeléséhez talán még mindig az IrfanView a legjobb választás, köszönhetően például a tömeges átnevezést, a konverziót vagy épp az átméreezést lehetővé tévő funkciójának. Eu pedi um képek szerkesztését illeti, um programa da Adobe que está muito bem acabado, mas que você pode alternar entre o Photoshop e o GIMP vagy e o Paint.NET é muito bom.

Um zenék terén um streaming előretörésével rendkívül sok felhasználó gépén ott ülnek az egyes platformok (Spotify, Apple Music, Tidal stb.) saját alkalmazásai, de az offline gyűjteményekre kihegyezett lejátszók olykor többet tudnak. Ebben a Winamp meg mindig népszerű, de um hozzá kifejezetten hasonló MediaMonkey rendelkezik néhány extra funkcióval, amelyekkel a mi ajánlásunkat is kiérdemli. Um vídeo terén viszont nyugodtan hallgathatsz a közvéleményre, um VLC egyszerűsége és számos támogatott formátuma miatt továbbra é um legjobb választás.

Ha szintet lépnél

Bármilyen szinten é használod PC-det, az szinte biztos, hogy jól jön, ha még jobban ki tudod aknázni a rendelkezésedre álló tárolókapacitást. Ebben segíthetnek a különböző felhőtárhely-szolgáltatások, amelyek közül a népszerűbbek, mint a Dropbox, a Google Drive vagy a Microsoft-féle OneDrive, mente rendelkezik asztali klienssel, így ezeket majdhogynem egy extra meghajtóként használhatod.

De um helyi meghajtóidon é sokkal jobban rendet tarthatsz mondjuk a WinDirStat nevű alkalmazással, amely egyszerűen átláthatóvá teszi, mely mappák és fájlok foglalják el a legtöbb helyet a tárolóidon. Annak érdekében pedig, hogy adataid semmiképp se vesszenek el, érdemes olykor biztonsági másolatot é készíteni róluk – ebben az R-Drive Image vagy ingyenes változatként z AOMEI Backupper Standard segíthet.

Végül a netes biztonságod megalapozásaként még két programot érdemes telepítened: egy VPN-t, ami a netes adatforgalmadat rejtheti el a kíváncsi szemek elől, illetve egy jelszókezelőt, ami biztosítja, hogy az összes fiókod erős jelszóval üzemeljen, és ezeket használhasd is belépéskor. Você pode usar o ExpressVPN, o aplicativo Sufrshark para NordVPN, pode usar o Keeper, o Bitwarden, o LastPass e o Dashlane.

Ha hasznosnak találtad a cikket, akkor vedd meg a 2022/04-es PC World magazintabban ugyanis még több ilyet találsz, ráadásul ajándékba jár hozzá néhány értékes szoftver és egy PC-s játék is.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.


Source: PC World Online Hírek by pcworld.hu.

*The article has been translated based on the content of PC World Online Hírek by pcworld.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!