Nyolc futam után mindössze az ötödik a 2022-es Forma-1-es szezonban Carlos Sainz: csak 83 pontot gyűjtött a Ferrari spanyolja, miközben a csapattárs Charles Leclerc 116-ot. A kettejük közötti különbség elsődleges oka az volt, hogy a monacói gyorsabb volt az időmérőkön és a futamokon is a spanyolnál, később pedig Sainz többször is kiesett vagy visssett a versenyeken egy-egy hibát később pedig Sainz többször is kiesett vagy visssett a versenyeken egy-egy hibát .

Tudja ezt jól ő is, így már nem is igazán számol a világbajnoki címmel. Erről a spanyol Marca című sportlapnak mesélt. “A megközelítésem változott kissé, mert való igaz, a kiesések miatt lemaradtam a bajnokságban. Ezek fájtak, így ettől a ponttól kezdve nem gondolok a bajnoki címre.”

“Emellett azért sem, mert nem voltam eléggé ráhangolódva a kocsira, hogy pole-pozíciókért és győzelmekért hajtsak. Talán ezért é hibáztam olyan sokat” – tette hozzá Sainz, aki rá fog menni a győzelemre, ha lesz rá lehetősége. “Mindig é uma konzisztencia volt az erősségem és az, hogy ki tudtam várni, mikor jönnek az én pillanataim. Türelmesebbnek kell lennem idén és várni egy kicsit, amíg jobban nem érzem magam az autóban.”