Gólgálával debütált a vb-n a női pólóválogatott


Alig húsz másodperc telt el a mérkőzésből, és már vezetést is szerzett a magyar válogatott a világbajnoki újonc Kolumbiával szemben: Parkes Rebecca nevéhez fűződik az első hazai gól a viadalon. Ezt követően potyogtak a magyar találatok, 4-0-s vezetésnél a dél-amerikaiak szépíteni tudtak. A negyed végére mindkét együttes megduplázta a góljai számát, tehát 8-2-es eredménnyel zárult az első nyolc perc.

A folytatásban már nem volt válasza a vendégeknek a magyar hengerre, leginkább Bíró Attila tanítványain múlott, hányszor találnak be. A soron következő játékrészekben 12-0, 7-0, illetve ismét 8-2 került a jegyzőkönyvbe. A magia csapatból minden mezőnyjátékos eredményes volt legalább egyszer, és mindkét kapusunk kipróbálhatta a Hajós uszoda medencéjét az A csoport leggyengébbnek tartott válogatottja ellen, az első félidőben Magyari Alda, a másodikban pedig Gangl Edina védett.

– Két célunk volt a találkozó előtt, az egyik a győzelem, ezt persze tudtuk, hogy sikerülni fog, a másik pedig, hogy mindenki szerezzen gólt, ez is összejött. A kolumbiaiak meglepően szervezetten játszottak, szerintem ők é elérték a céljukat, az ő szemszögükből nézve nem szenvedtek túlzó vereséget. Azt gondolom, a délelőtti kétórás edzéssel együtt, ennek így komoly sportértéke van – ertékelt a találkozót követően Bíró Attila szövetségi kapitány.

Folytatás szerdán Olaszország ellen. Ferfiválogatottunk pedig kedden Montenegró ellen mutatkozik be a vb-n.

A csoport, 1. forduló:
Magyarország–Kolumbia 35-4 (8-2, 12-0, 7-0, 8-2)
Gólszerzők: Rybanská 6, Leimeter, Keszthelyi 5-5, Szilágyi 4, Máté, Gurisatti 3-3, Parkes, Faragó, Garda, Mahieu 2-2, Vályi 1, illetve Vanegas 2, Marin, Ortega 1-1

A csoport másik mérkőzésén:
Olaszország–Kanada 7-7 (4-2, 2-3, 1-1, 0-1)

További eredmények:

B csoporto (Debrecen):
Holanda–Argentina 29-6 (8-1, 8-1, 6-2, 7-2)
Egyesült Államok–Dél-afrikai Köztársaság 24-2 (7-0, 10-0, 3-1, 4-1)

C csoport (Sopron):
Ausztrália–Kazahsztán 19-6 (6-1, 9-1, 3-3, 1-1)
Új-Zéland–Brazília 12-8 (3-3, 5-2, 3-3, 1-0)

D csoport (Szeged):
Spanyolország–Franciaország 18-8 (4-1, 3-3, 5-2, 6-2)
Görögország–Thaiföld 28-1 (7-0, 9-0, 5-0, 7-1)

Foto: Parkes Rebecca szerezte az első magyar gólt a világbajnokságon (Foto: MTI/Koszticsák Szilárd)


Source: Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu.

*The article has been translated based on the content of Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!