Guverner Kalifornije i regulativa o kriptovalutama

Guverner Kalifornije Gavin Newsom potpisao je izvršnu naredbu koja postavlja temelje za jačanje i regulisanje industrije kriptovaluta u državi . Kao što je navedeno u izvršnoj naredbi, njegov cilj je „stvoriti transparenteno i dosledno poslovno okruženje za kompanije koje posluju u blokčejnu“, koje balansira „koristi i rizike za potrošače“. Cilj je da reguliše i podstakne upotrebu kriptovaluta.

Imagem PCPress.rs

Izvršna naredba poziva Kancelariju guvernera Kalifornije za poslovanje i ekonomski razvoj da sarađuje sa državnim Odeljenjem za finansijsku zaštitu i inovacije (DFPI) i Agencijom za poslovanje, potrošačke usluge i stambena pitanja (BCSH). Zajedno, državne agencije imaju zadatak da osmisle „potencijalne blockchain aplikacije i poduhvate“, koji bi mogli uključiti aplikacije u „privatnom sektoru, akademskoj zajednici i zajednici generalno“.

Takođe nalaže DFPI-u da oblikuje reguladorni pristup kriptovalutama, stvori zaštitu potrošača, kao i da proizvodi obrazovne materijale koji informišu stanovnike Kalifornije ou rizicima i prednostima povezanim sa kriptovalutama. U naredbi se posebno kaže da će materijali „sadržati informacije o tome kako da se izbegnu prevare i prevare“, što je jedna od glavnih briga u vezi sa kriptovalutom.

„Prečesto vlada zaostaje za tehnološkim napretkom, tako da idemo ispred krivulje u ovome, postavljajući temelje kako bismo omogućili potrošačima i biznisu da napreduju“, rekao je Newsom u saopštenju.

Njegov plan je u skladu sa izvršnom naredbom koju je predsednik Joe Biden potpisao u martu, koja služi kao okvir Bele kuće za buduću regulaciju kriptovaluta. Trenutno je prerano reći kako će ova naredba uticati na industriju kriptovaluta u Kaliforniji – još uvek nisu uvedene reguladorne mero, ali postoje planovi da se to učini.

Digitalna trgovinska komora, grupa za zastupanje blockchain tehnologijanapomenula je da naredba „s pravom prepoznaje ulogu blockchain tehnologije u podsticanju rasta radnih mesta i ekonomske konkurentnosti za državu, ali i nacionalnu ekonomiju“.

Izvor: The Verge


Source: PC Press by pcpress.rs.

*The article has been translated based on the content of PC Press by pcpress.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!