Gyanús privát üzenetváltások miatt vágja meg a Deutsche Bank a vezetők fizetését


A felsővezetők tavalyi teljesítményért odaítélt – és a jövő évtől folyósított – bónuszait 75 ezer euróval (79 ezer dollárral) csökkentik. – nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő személy.

A hitelintézet egyike több olyan pénzügyi cégnek, amely ellen az amerikai hatóságok vizsgálatot folytatnak az archiválhatatlan privát üzenetváltások miatt. A Deutsche nemrég vezetett be egy új alkalmazást, amely lehetővé teszi a vállalati telefonokon tárolt üzenetek visszakeresését.A Deutsche Bank vezérigazgatója, Christian Sewingnek már több milliárd dollárt költött arra, hogy megpróbálja rendbe hozni a bank ellenőrzési eljárásait és javítsa a felügyelőkkel való kapcsolatát. Miközben a vezérigazgató több nagy peres kockázatot is elhárított, újabb és újabb problémák merültek fel.

Costurar maga é használta a múltban a WhatsAppot, hogy a hitelezővel kapcsolatos kérdésekben kommunikáljon. Egy alkalommal üzeneteket cserélt Daniel Wruck német üzletemberrel, akinek a Deutsche Bankot és annak befektetési részlegét, a DWS-t érintő üzleti ügyletekben játszott szerepét a német nyomozók é vizsgálják. Costura 2021-re 8,8 millió eurót fizetést kapott, így a mostani bónuszcsökkentés a teljes fizetésének kevesebb mint 1%-át tette ki.

A német hitelező egy új technikai megoldás bevezetését is megkezdte, amely a beszélgetések rögzítésével és archiválásával javítja a magáncsatornákon keresztül folytatott kommunikáció felügyeletét. A kísérleti program április végén indult, és a szoftvert 1750 ügyfelekkel kapcsolatban álló munkatárs készülékére telepítették az Egyesült Államokban.

(Bloomberg)

Baixar imagem: Getty Images


Source: Portfolio.hu – Bank by www.portfolio.hu.

*The article has been translated based on the content of Portfolio.hu – Bank by www.portfolio.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!