Hasfájás szex után? – Ez állhat a hatterében

Néha előfordul, hogy a szex után hasfájás következik. Veled é volt már ilyen? Íme, általában mi szokott a dolog mögött lenni.

A szex utáni hasi fájdalom egész gyakori, de sokan nem tulajdonítanak neki jelentőséget, és ezért viszonylag ritkán van róla szó. Valóban, az esetek egy részében tényleg valami egészen jóindulatú, és magától rendeződő, egyszeri dologról van szó, de a tünet komolyabb betegségekre is utalhat, ezért ha visszatérő vagy nem/negyó múlik, igenis indokolt vele betegségekre is utalhat, ezért ha visszatérő vagy nem/negyó múlik, igenis indokolt vele benőz Cosmopolita.

A rosszkor érkező sima gyomorrontáson és menstruációs görcsökön kívül többek között a következő 7 oka lehet a szex utáni hasfájásnak. Sőt, ezek csak a leggyakoribb okok, ezen kívül ritkább esetekben még egyéb problémák is meghúzódhatnak a dolog mögött.

Túl mély behatolás

Az ok lehet egyszerűen az is, hogy túl mélyre hatolt be a partnered (vagy túl nagy volt a pénisze, illetve a segédeszköz, amit használtál/használtatok), és a méhnyakad okozza a fájdalmat az idegen test túlzott behatolásának következtében. Ha úgy erzed, hogy talán ez lehetett a probléma, a következő alkalommal kerüljétek a túlságosan mély behatolást.

Foto: 123rf.com

Bélpanaszok

Ha éppen fel vagy fújódva vagy valami más gond van emésztéseddel, sokkal kellemetlenebb lehet a behatolással járó szex, és ezt lehet, hogy szeretkezés utáni hasi fájdalomként (is) fogod érzékelni.

Vaginaszárazság

A vaginaszárazsággal együtt járhat, hogy a szex különösen nagy irritációt okoz, és ez a szex utáni hasfájásban manifesztálódhat.

Fertőzés

Előfordulhat az is, hogy valamilyen húgyúti fertőzésed, vagy egy nemi betegséged (pl. chlamydiád) van, de ennek semmilyen egyéb tünetét nem erzed, viszont a szex különös irritációt okoz, és ez hasfájásként jelentkezik szex után vagy közben. Ezeket mindenképpen érdemes nőgyógyásszal ellenőriztetni, illetve ha nem monogám kapcsolatban élsz nemi életet, érdemes rendszeresen szűrésre járni, mert még az egyébként semmilyen tünettel sem járó fertőzések é okozhatnak későb.

A folytatásert KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt é!

Ilyen furcsa betegségeket okozhat a szex

Source: Napidoktor by napidoktor.hu.

*The article has been translated based on the content of Napidoktor by napidoktor.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!