Helpottaako vaihdevuosivaivoja mikään muu kuin estrogeeni?


VAIHDEVUOSIVAIVAT liittyvät munasarjojen estrogeenituotannon vähenemiseen. Niinpä oireiden tehokkain hoito on estrogeeni.

Kaikki naiset eivät saa tai halua käyttää hormonihoitoa.

Onneksi elintavoilla voi vaikuttaa oloonsa: monipuolista ravintoa ja säännöllistä liikuntaa kannattaa suosia, tupakointia pitäisi välttää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaihdevuosioireet haittaavat vähemmän, kun yleiskunto on hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kasviestrogeeneja käytetään paljon vaihdevuosioireiden hoitoon, mutta niiden hyötyä ei ole pystytty osoittamaan. Tutkimuksia on tehty eri soijavalmisteilla, puna-apila- ja tähkäkimikkiuutteilla.

Jos näistä kokee saavansa apua, niitä voi käyttää. Sama koskee akupunktiota: vaikka hyötyä ei ole todistettu, hoitoa voi kokeilla.

Masennuslääkkeinä SSRI-lääkkeet sekä gabapentiini helpottavat jonkun verran hikoiluja ja kuumia aaltoja, eivät kuitenkaan yhtä tehokkaasti kuin estrogeeni. Sivuoireet saattavat rajoittaa niidenkin käyttöä.

Nainen päättää itse, aloittaako hän estrogeenihoidon vai pärjääkö muuten. Lääkärin tehtävä on antaa tietoa hormonien hyödyistä ja haitoista sekä yksilöllisesti sopivimmasta hoidosta.


Source: Hyvä Terveys by www.hyvaterveys.fi.

*The article has been translated based on the content of Hyvä Terveys by www.hyvaterveys.fi. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!