Hidegzuhany: Nem jutottak elődöntőbe a férfi pólósok

2022. 29 de junho. szerda 22:13

A férfi vízilabda-válogatott kikapott a címvédő Olaszországtól a hazai világbajnokság negyeddöntőjében a Margitszigeten, így az 5-8. helyért folytatja szereplését.

vizes-vb, férfi vízilabda, negyeddöntő:
Olaszország-Magyarország 11-10 (2-3, 4-2, 2-1, 3-4)
gólszerzők: Di Fulvio 4, Di Somma, Echenique 2-2, Dolce, Cannella, Bruni 1-1, illetve Vámos 3, Hárai, Manhercz 2-2, Varga Dé., Zalánki, Janik Sz. 1-1

A két csapat az előző világbajnokságon a négy között találkozott egymással, akkor az olaszok 12-10-re nyertek a sérült Varga Dénest gyakorlatilag nélkülöző magyarok ellen – a világ egyik legjobbja akkor egy ujjtörés miatt csak perceket töltött a vízben – és végül meg sem álltak az aranyéremig. Tavaly a tokiói olimpián 5-5-ös döntetlent játszottak egymással a csapatok a csoportkörben.

Foto: Derencsényi István/MVLSZ

Első támadásból akciógólt szerzett a hazai csapat, Hárai Balázs centerből gyönyörűen csavart az olasz kapus feje fölött a hálóba, a címvédő azonban kettős emberelőnyből rögtönlaszolt. Um magyarok é értékesítették első fórjukat, Hárai egy kipattanót lőtt be közelről. Szinte másodpercekkel később érkezett az újabb olasz előny és az azzal járó gól.

Alig kaptak levegőt a játékvezetők

A játékvezetők “szívbaj nélkül” szórtak ki mindenkit, um magyarok é kettős előnybe kerültek, Varga Dénes pedig szép kapásgóllal szerezte meg újra a vezetést, ezt követően pedig jött Vogel Soma első vése é. Az eredmény nem változott az első szünetig, az olaszok viszont ez alatt három előnyt, köztük egy duplát is elhibáztak.

Foto: Derencsényi István/MVLSZ

A második negyed elején a nyári kánikulában az olasz csapat “lehűtötte” a margitszigeti publikumot, gyors egymásutánban három gólt szerzett, és kettővel llépett. A magia Manhercz Krisztián révén több mint egy teljes játékrésznyi gólcsendet törtek meg, nem sokkal később pedig az olasz Pro Reccóval néhány hete Bajnokok Ligája-győztes Zalánki Gergő bombázott Marco Delgy Lungo fejét súrolva a hálóba, súrolva a hálóba, súrolva a hálóba, súrolva. A meccs felénél mégis az olaszoknál volt az előny Di Fulvio csodálatos ejtése által.

Nem engedték ki a vezetést az olaszok

A harmadik negyedből már több mint három perc eltelt, amikor újra rezdült a háló, Vogelnek kellett maga mögé nyúlnia a belgrádi BL nyolcas döntő legértékesebb játékosának választott Giacomo Cannella lövése után, Vámos Márton azonban fór. A rivális újra előnyből talált be – Vogel védése után a kapufáról visszapattant rá a labda, onnan pedig a képzeletbeli gólvonal mögé -, a következő hazai for előtt pedig Märcz Tamás időt kért. A megbeszélés után a figura Mezei Tamásra jött ki, közeli húzását azonban védte az olasz kapus, de um túloldalon Vogel é megvillant hátrányban.

a lá olaszok kétgólos előnnyel vághattak neki a zárónegyednek, nem sokkal később pedig lőtávolon kívülre került a magyar válogatott, miután Gonzalo Echenique egy elképesztően hanyag és meglepő csukltlómozdulatványos góltlómozdulatatal lőttt. A magia lövők naggyá tették Del Lungót, Hárai kiállítása alatt pedig az olaszok eldönthették volna az összecsapást, de Zalánki nagyszerűen védekezett.

Négy perccel a vége előtt Vámos kettőre csökkentette a különbséget, de Di Fulvio negyedik góljával lezárták a legfontosabb kérdéseket. Az utolsó percre Manhercz és Vámos góljainak köszönhetően 11-9-re feljött a magyar csapat, előbbi azonban 27 másodperccel a vége előtt ziccert rontott, amável a minimális esély é elszállt. Jansik Szilárd meg 17 másodperccel a vége előtt betalált, de az olasz “lenyelték” a labdát.

Az olaszok elsősorban a négygólos Francesco Di Fulvio, illetve kapusuk, az 55 százalékos hatékonysággal védő Marco Del Lungo révén magabiztosan győztek

Negyeddöntők:
Spanyolország-Montenegró 7-6 (2-1, 3-2, 1-2, 1-1)
Horvátország-Szerbia 14-12 (1-1, 4-3, 5-5, 4-3)
Görögország-Egyesült Államok 16-11 (3-1, 4-6, 3-0, 6-4)

elődöntő:
Olaszország-Görögország 16h00
Spanyolország-Horvátország 21h00
az 5-8. helyért:
Magyarország-Egyesült Államok 14h30
Montenegró-Szerbia 19h30


Source: molcsapat.hu by molcsapat.hu.

*The article has been translated based on the content of molcsapat.hu by molcsapat.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!