Hoe laat je conteúdo viraal gaan? Speel em emoções operacionais


Als blogger, marketeer de criador de conteúdo é het uiteraard fantastisch als je content viraal gaat. Maar waarom gaan dingen viraal? Ligt dat aan de informatie, de waarde, het type content? Het antwoord daarop is: nee, het ligt aan geen van die dingen. Ryan Holiday beschrijft em seu livro Growth Hacker Marketing waarom conteúdo viraal gaat. Em dez blog leg ik je uit wat de resultados de zijn pesquisa zijn en hoe jij dit zelf kan toepassen binnen jouw organisatie.

Het belang van delen

Wij mensen houden ervan om informatie en meningen met anderen te delen. Dit is hoe we relações vormen met de mensen om ons heen. Het internet speelt hier continu op in door bijvoorbeeld een delen-knop toe te voegen aan alles wat wij lezen. Maar wat maakt dat wij soms wel en soms niet op die knop drukken? En wat maakt dat zoveel mensen tegelijk op die knop drukken met als gevolg dat de content viraal gaat?

Waarom worden artikelen gedeeld?

Ryan Holiday geeft antwoord op bovenstaande vragen aan de hand van zijn onderzoeksresultaten. Hij analyseerde honderden artikelen die de afgelopen tijd viraal zijn gegaan om een ​​verb te vinden.

Livro Marketing de hackers de crescimento van Ryan Holiday (2014) é um livro popular no mundo do growth hacking. De reden dat ik para zijn resultaten heb gekozen é omdat zijn onderzoek naar conteúdo viral de voorloper é de onderzoek verde. Nieuwe inzichten over virale content zijn er wel, maar vaak in de vorm van opiniestukken en geen onderzoeken. Vandaar dat ik dit toch wat oudere boek graag als uitgangspunt neem.

Eerst keek Holiday naar de onderwerpen van de artikelen. Het bleek dat artikelen over educatie, gezondheid en wetenschap vaker werden gedeeld dan artikelen over sport en politiek. Maar waarom? Ligt dan echt aan het onderwerp? Eén ding weten we zeker: mensen delen dingen omdat ze interessant of nuttig zijn. Use este tipo de nome bleek interessante para artigos interessantes de 25%, artigos de nozes 30% (educação zoal, gezondheid e wetenschap), mais pode ser usado em palavras-chave.

Waarom dat zo é? Ele contém todas as inovações do tipo artikelen vaak e ontdekkingen beschrijven die bij lezers een especifieke emotie oproepen. Die emotie wordt ‘temor‘ genoemd, de Nederlandse vertaling é ‘ontzag’.

De rol van emoties

Kan het zo zijn dat outros emoties hetzelfde effect hebben? Er zijn redenen om aan te nemen dat het ervaren van een emotie, welke emotie dan ook, mensen zou kunnen aanmoedigen om bepaalde content te delen. Dit gebeurt namelijk ook in het dagelijks leven. Als je goed of slecht nieuws hebt ontvangen, wil je dat vaak met iemand delen. Dit helpt ons bij het versterken van onze sociale band, omdat we op dat moment hetzelfde gevoel ervaren.

De emotie awe (ontzag)

Temor (ontzag) é het gevoel van bewondering en verbazing dat optreedt wanneer iemand wordt geïnspireerd door kennis, schoonheid, respect of macht. Dit vergroot iemands referentiekader en stimuleert zelftranscendentie (het overstijgen van je individuele zelf). Dit gevoel kan oggeroepen worden door alles om ons heen, bijvoorbeeld door kunst, landschappen, muziek, kennis, enzovoorts. Dit gevoel stimuleert het delen van artikelen en speelt een grote rol in waarom bepaalde content viraal gaat.

De emotie verdriet

Om uit te zoeken of het delen van content ou geldt para outros emoties werd er em het onderzoek van Holiday gekeken naar de emotie verdriet. Er werd een score verbonden aan elk artikel op based van hoeveel verdriet het opriep. Também een ​​emotie het delen versterkte, dan zou verdriet (net als ontzag) ook het delen moeten vergroten. Maar dat deed het niet. Verdriet heeft zelfs com efeito tegenovergestelde; droevige artikelen hadden 16% minder kans om gedeeld te worden. De emotie verdriet zorgde er dus voor dat mensen minder geneigd waren om te delen.

Dan vraag je je misschien af: o que é dan het verschil? Waarom zet de ene emotie aan tot delen en de outro niet? Het meest for hand liggende verschil is positiviteit. De ene emotie é positivo e de outro negatief. Você pode ver emoções positivas, mas você pode ver emoções negativas?

De emoções woede em angústia

Om zeker te zijn dat negatieve emoties het delen verminderen, werd er ook gekeken naar de emoties woede en angst. Daaruit bleek dat artikelen die woede en angst opriepen een grotere kans hadden om gedeeld te worden. Het tegenovergestelde era dus waar. Die ontdekking laat zien dat iets ingewikkelder é dan de factor positivo de negatief om te voorspelen de iets viraal gaat. Maar o que?

Ondulação

Ok, dus emoties kunnen gelabeld worden als positief of negatief, maar er is een tweede dimensie. Namelijk: activering e opwinding. Opwinding é een staat van activering e bereidheid tot actie. Het gaat sneller kloppen en de bloeddruk stijgt.

Sommige emoties, zoals woede en angst, wekken veel opwinding op. Als nós vaiamos zijn, schreeuwen nós. Além disso, angstig zijn, bijvoorbeeld dat er wordt ingebroken, blijven we de sloten controlren.

Emoties positivos você pode fazer o zorgen durante o opwinding. Hetzelfde geldt para ontzag. Deze emotie brengt ons in actie waardoor we anderen graag willen vertellen wat we hebben gezien. En daarom drukken we op die delen-knop.

Andere emoties hebben echter het tegenovergestelde effect: ze zorgen ervoor dat we juist géén actie ondernemen. Dat is precies er gebeurt bij de emotie verdriet. Bij tevredenheid gebeurt exact hetzelfde. Als mensen tevreden zijn, ontspannen ze zich. Ze zijn gelukkig, maar voelen niet echt de behoefte om actie te ondernemen.

Resultado

Dus, om de resulten nog even samen te vatten: de emoties woede en angst brengen mensen ertoe om te delen, omdat het, net als ontzag (awe), emoties zijn die veel opwinding veroorzaken. Ze activeren mensen en zetten ze aan tot actie. Opwinding é ook een reden waarom grappige dingen worden gedeeld.

Daarentegen delen mensen minder snel dingen die hen tevreden of verdrietig maken, omdat deze emoties de opwinding verminderen.

Hoe kun jij dit zelf toepassen op je marketingactivititen?

Marketingactiviteten zijn vaak gericht op het verspreiden van informatie (vooral in de B2B-wereld). Maar vaak é alléén informatie niet genoeg, het kan zelfs een beetje saai zijn. Isso é waar emotie om de hoek komt kijken. Em plaats van te hameren op kenmerken of feiten, moeten we ons concentreren op emoties. Je denkt vast: maar niet alle producten of diensten kunnen inspelen op emoties, toch? Em principe kan elk produto de elke dienst zich op emoties focussen, zelfs die zonder een duidelijke emocionalele haak.

Conteúdo viral laten gaan? Maak gebruik van de juiste positieve of negatieve emoties

Selecteer emoties die veel opwinding veroorzaken en mensen aanzetten tot actie (in dit geval: het delen van je content). Mais opwinding toevoegen aan een artikel, advertentie de outro conteúdo kan een grote impact hebben op de bereidheid van mensen om het te delen.

Je kunt twee kanten opgaan: de negatieve of positieve kant. Aan de positieve kant prikkel je mensen, maak je ze aan het lachen of inspireer je ze. Aan de negatieve kant maak je mensen boos, niet verdrietig. Marketeers hebben vaak de neiging om emoções negativas te vermijden, uit angst dat ze het merk kunnen aantasten. Uiteraard é o que não tem de bedoeling dat je je eigen organisatie negatief maakt – pode ser a palavra correta gebruikt, não tem emoções negativas de mond-tot-mondreclame juist stimuleren. Het ontwerpen van berichten die mensen angstig of boos made (hoge opwinding) in plaats van verdrietig (lage opwinding) zal de overdracht stimuleren. Negatieve emoções kunnen, gestos corretos indianos, een krachtige aanjager van discutir zijn.

Emoties zetten mensen aan tot actie. Ze laten ons lachen, schreeuwen en huilen, en ze laten ons praten, delen en kopen. Dus in plaats van statistieken te citeren of informatie te verstrekken, moeten we ons op emoties concentreren.


Source: Frankwatching by www.frankwatching.com.

*The article has been translated based on the content of Frankwatching by www.frankwatching.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!