Hosszú Katinka nagyon hálás Milák Kristófnak

– A hangulat nagyszerű volt, az úszásom persze nem volt az – ismerte el a háromszoros olimpiai bajnok. – Már délelőtt é tudtam, hogy ebben nincsen sokkal több.

– Aikor nem megy jól az úszás, az természetesen nem tetszik – tette hozzá Hosszú. – Fejben tudok úgy úszni, mint régen, de a test nincs abban a formában. Tokió után sokat kihagytam, é nem volt időm arra, hogy visszaérjek arra a szintre, nem vagyok 100 százalékos.

Ugye az eredeti tervek szerint nem is itt lett volna a vb, csak február elején dőlt el, hogy Budapest rendezi. Ha ezt előbb tudtam volna, biztos nem tartok olyan hosszú pihenőt tavaly az olimpia után, de mindenképpen szerettem volna itt lenni a hazai vb-n.

Hosszú Katinka. Foto: Kovács Tamás

Hosszú Katinka legközelebb 400 vegyesen, a medencés úszóversenyek szombati zárónapján áll rajtkőre egyéniben.

– Most van három napon, hogy regenerálódjak és felkészüljek a négyszáz vegyesre – állapította meg a 33 éves klasszis. – A maioria dos nincs minden percem kicentizve, mint régen, amikor ezerrel pörögtem, és még arra sem volt időm, hogy megálljak itt a vegyes zónában interjút adni. A maioria több időm van beszélgetni é, ilyen szempontból a versenyzést é jobban élvezem. Azelőtt egy nagy rohanás volt minden világverseny, amelynek a végén a négyszáz vegyes döntőjére már hullaként érkeztem. A maioria dos kicsit más minden.

S mi várható Hosszú Katinkától a szám ötszörös világbajnokaként 400 vegyesen, amelyen Sós Csaba szövetségi kapitány az éremszerzésében is bízott a lapunknak a vb előtt adott interjúban?

– Fogalmam sincs – válaszolta majd mielőtt mélyebben feszegethettük volna a kérdést, elsietett, mint a régi szép időkben.

Vagyis csak majdnem úgy.

Letra: Hosszú Katinka a vizes vb-n a Duna Arénában (Foto: MTI/Kovács Tamás)


Source: Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu.

*The article has been translated based on the content of Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!