Inima unui adolescente de 17 ani bate pentru ou altă VIAȚĂ. Este primul transplante de cordão efectuat anul acesta

Inima unui adolescente de 17 ani bate pentru ou altă VIAȚĂ. O fată de 16 ani a primit azi inima unui adolescente de 17 ani, decedat în urma unui politraumatismo craniano, în urma unui transplante cardíaco efectuat la Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.

Inima unui adolescente de 17 ani bate pentru ou altă VIAȚĂ. Este primul transplante de cordão efectuat anul acesta

Ea um beneficiado, astfel, de primul transplante de cordão de anul acesa. Medicii au făcut tot posibilul cat tânăra să fie salvată după mulți ani de așteptare cu o inimă compatibilă.

Te-ar mai interesa: Estúdio. Microbii din intestin, responsabili pentru…

Mama pacientei de 16 ani a primit ieri vestea că există un cord posibil compatibil.

Tânăra sa născut cu această boală

„Ea sa născut cu această boală, dar sa declanșat la 12 ani, apoi sa întețit, începuse chiar să i se învinețească mâinile, piciorușele și mulțumim echipei care a participar și care sa ocupată de fetiță”, a declarat mama pacientei.


Inima unui adolescente de 17 ani bate pentru ou altă VIAȚĂ. Este primul transplante de cordão efectuat anul acesta

Coordonatorul Secției de Terapie Intensivă Pediatrică și Transplant cardiac, doctor Sorin Pașcan, spune că „este o fetiță de 16 ani în îngrijirea Secției de Cardiologie Pediatrică de ani buni de zile. Sou profitat, evidente, imediat de situație, sou chemat-o, a venit de la Giurgiu. Până aici nu am avut nicio problemă, /…/ conforme planului.

Te-ar mai interesa: Care sunt cei mai mari INAMICI de pe lista produse…

15% dintre donatorii de cord sunt minori

„Acesta este primul transplante de cordão de anul acesta din România. Deosebit este și datorită vârstei pacienților. Doar 15% dintre donatorii de cord, și așa foarte puțini, sunt minori”, spune șeful clinicii, médico Horațiu Suciu.

„Intervenția de prelevare a început în cursul dimineții, la Sfântul Gheorghe de o echipă din clinica noastră, cordul a venit transportat de un elicopter SMURD. Intervențua a durat aproximativ 4 ore și jumătate. Nu vreau să trec cu vederea gestul extraordinar al familiei tânărului care a decedat”, spune Horațiu Suciu.

Te-ar mai interesa: Cum se resimte menopausa? Dana Săvuică: „E un şoc …

Încă 22 de pacienți români sunt pe lista de urgență în așteptarea unui cord, iar alți 100 evoluează, din păcate, spre nevoia unui transplant, potrivit RR.

Cand a fost efectuat primul transplante de inima humana?

Un transplante de inimă, sau un transplante cardíaco, este o operație/procedură chirurgicală de transplanteare a unei inimi încă activă biologic, luată de la un doador. Operația este efectuată la pacienții cu insuficiență cardiacă în stadiu terminal sau care suferă de boală coronariană severă.

Te-ar mai interesa: Detoxifierea corretă aorganului. Nutricionista:…

Începând din 2008 a fost procedura cea mai frecventă pentru a lua o inimă de la un doador de organe decedat recent (cadavru alogrefa), și ao implanta la un pacient.

Inima pacientului este fie eliminată (procedura de orthotopic) sau, mai frecvent, pusă în paralela, să sprijine inima nouă-doador (procedura heterotopică); ambele soluții au fost controversate pentru o boala umană de durată. Perioada post-operatorie de supraviețuire este în medie de 15 ani.

Te-ar mai interesa: Relatório Eurostat: Speranța de viață a românilor, to…

O primeiro transplante de inima humana foi realizado em 1967 por Christiaan Barnard por Louis Washkansky em Spitalul Groote Schuur na Cidade do Cabo, África do Sul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.


Source: DoctorulZilei by www.doctorulzilei.ro.

*The article has been translated based on the content of DoctorulZilei by www.doctorulzilei.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!