Însărcinatul cu afaceri ad interim al SUA sa dus la MAE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la primit, vineri, pe David Muniz, însărcinatul cu afaceri ad interim al Statelor Unite ale Americii la Bucureşteu. Cei doi au discutat despre Parteneriatul Strategic şi situaţia din regiune chiar în ziua în care Federaţia Rusă a declarat ca personae non gratae 10 reprezentanţi ai Ambasadei României la Moscova.

Discuția celor doi ”a vizat priorităţile agendei bilaterale a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii din următoarea perioadă, precum şi o serie de teme regionale – cu acento pe evoluţiile crizei generate de războiul al Rusiei împotrivalor Ucrainei şi ilegal al Rusiei împotrivalor Ucrainei ”, a transmis, vineri seară, Ministerul de Externe.

Sursa citată a precizat că ministrul Bogdan Aurescu a prezentat, pontual, cele mai recente măsuri de sprijin, pe diferite dimensiuni, pe care România le-a luat în susţinerea Ucrainei şi a cetăţenilor săi.

”Acentuar a fost pus şi pe securitatea alimentară şi pe necesitatea luării de măsuri, inclusiv prin eforturi comune the level international, pentru facilitarea exportului de cereais na Ucrânia către terţe pieţe. Ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat, astfel, că România – em especial Princípio Portul Constanţa, alături de Portul fluvial Galaţi şi fluviul Dunărea – este în cea mai bună poziţie în regiune de a sprijini aceste demersuri, autorităţile de resort analizând cele mai mai bună poziţie în regiune de a sprijini aceste demersuri, autorităţile de resort analizând cele mai mai bună poziţie în regiune de a sprijini aceste demersuri, autorităţile de resort analizând cele mai şi rapide în aces sens. De assemenea, ministrul Bogdan Aurescu e subliniat importanţa identificării ou măsuri de sprijin em cadru multilateral, incluindo a possibilidade de criação de um grupo internacional de sprijin pentru Ucraina, care să faciliteze tranzitul produselor ucrainene către pieţe terţe”, a maior transmissão MAE.

”În ceea priveşte evoluţiile securitare, ministrul Bogdan Aurescu a prezentat priorităţile României pentrunea informală a miniştrilor de externe ai NATO, care se va desfăşura la Berlin în următoarele douăzile e la care ministrul român de externe va participa. Reuniu-se a pregăti deciziile Aliaţilor pentru Summit de la Madrid e este foarte importante para implementar a decisão e consolidar a área de termen pulmão a Flancului Estic, em especial a Marea Neagră. În acest sens, a arătat că, pentru ţara noastră, este esenţială o prezenţă NATO cât mai robustă pe teritoriul României”.

MAE a ținut să precizeze că „șeful diplomației române a acentuat importanța pe care România o acordă includerii în Programul Visa Waiver și a evidențiat demersurile în curs pentruilerea acestui obiectiv, subliniind în același tim șiimți în Programul Visa Waiver și a evidențiat demersurile în curs pentruilerea acestui obiectiv, subliniind în același tim și ți tímșa colaborespecifice SUAS .


Source: Cotidianul RO by www.cotidianul.ro.

*The article has been translated based on the content of Cotidianul RO by www.cotidianul.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!