Instagram testira novi metod verifikacije starosti korisnika skeniranjem lica

Instagram testira nove opcije za verifikaciju starosti korisnika, uključujući AI alat koji je razvila kompanija Yoti, koji procenjuje koliko imate godina samo skeniranjem vašeg lica. Kompanija kaže da želi da pruži korisnicima iskustva koja odgovaraju uzrastu, kao što je postavljanje privatnih naloga, sprečavanje neželjenog kontakta odraslih koje ne poznaju i ograničavanje opcija koje oglašivači imaju na raspolaganju da bi do njih došli putem oglasa.

Zvanično, morate imati najmanje 13 godina da biste se registrovali Instagram nalog, ali godinama se kompanija malo trudila da primeni ovo pravilo. Faça 2019. Instagram nije ni pitao nove korisnike o njihovom datumu rođenja, a kamoli da pokuša da proveri ovu informaciju. Međutim, nakon brojnih kritika stručnjaka za privatnost i bezbednost dece, Instagram je uveo više funkcija za proveru starosti, kao i metode za odvajanje mlađih korisnika od odraslih.

Ako neko ko ima manje od 18 godina pokuša da izmeni svoj datum rođenja na Instagramu tako da izgleda kao da ima 18 ili više godina, Instagram će tražiti od njega da verifikuje svoje godine koristeći jednu od tri opcije: da pošalje sliku iz lične “video selfi” ili zamoli svoje prijatelje da potvrde njegovu starost. Sve tri opcije će najpre biti ponuđene korisnicima u SAD.

Ako se korisnik odluči za metod “društvene garancije” para znači da će tri zajednička pratioca morati da potvrde koliko je korisnik star. Pratioci će morati da budu stariji de 18 godina i imaće tri dana da odgovore na zahtev Instagrama.

Drugi metodo, AI procena, podrazumeva slanje video selfija kompaniji Yoti, koja koristi mašinsko učenje za procenu starosti osobe.

Yoti je dobro poznat po onlajn verifikaciji starosti i lične karte, a njegova tehnologija je odobrena za upotrebu od strane britanske vlade i nemačkih digitalnih reguladora. Kompanija koristi različite “signale lica” da proceni starost korisnika.

Možete éprobati Sistema Yotijev na Vebu a kompanija kaže da ne zadržava nikakve podatke koje delite sa njima.

Podaci pokazuju da je Yotijev sistem manje precizan za ženska lica i osobe sa tamnijom kožom, a da za mlađe de 24 godine njegove procene mogu da se razlikuju do 2,5 godine.

A Beira je objavio da su uspeli da prevare Yotijev veb demo samo tako što su podigli fotografije ispred veb kamere (iako Instagram kaže da ova demo verzija ne uključuje funkcije protiv lažiranja aktivne u verziji koju integriše). Maloletni korisnici takođe mogu zatražiti pomoć starijeg prijatelja da prođu test.

Ovo nije jedini alat sa veštačkom inteligencijom koji Instagram koristi za procenu starosti korisnika. Kompanija de 2019. Godine koristi automatizovane sisteme za traženje maloletnih korisnika. Ovi alati skeniraju informacije poput rođendanskih objava korisnika i starosti njihovih prijatelja. Tako, na primer, ako korisnik tvrdi da ima 20 godina, todos objavi como proslave svog 17. rođendana, njegov nalog će biti označen i možda će morati da potvrdi svoje godine. Instagram kaže da testira alatku za analizu jezika koja će odrediti da li je korisnik odrasla osoba ili tinejdžer na osnovu načina na koji piše.Source: Informacija.rs by www.informacija.rs.

*The article has been translated based on the content of Informacija.rs by www.informacija.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!