Itt az MNB fintech jelentése: ma már szinte minden magyar digitalisan is bankol


A Magyar Nemzeti Bank harmadik alkalommal tette közzé a globális és a magyar fintech ökoszisztémáról, valamint a hazai banki és biztosítói szektor digitalizációs szintjéről szóló Fintech és Digitalizációs jelentését. 2021-ben mind nemzetközi, mind hazai szinten új lendületre kapott a pénzügyi szektor digitalis transzformációja. A bankszektorban több szereplő esetében é érdemi fejlődés látható, melyet az MNB digitalis transzformációs ajánlása é támogatott. A banki termékek egyre szélesebb köre elérhető digitális módon, de a felhasználók is egyre nyitottabbak: új rekordként az ügyfelek több mint 80 százaléka használ már digitális banki csatornákat. Ezzel egyidejűleg a hazai fintech szektor bővülése é folytatódott, immár közel 150 aktív fintech vállalkozás van hazánkban. A hazai biztosítási szektor digitalizáltsága az egy évvel korábbi szinthez képest erősödött, de összességében továbbra é közepes szintűnek értékelhető – derül ki az MNB közleményéből.

A jelentés szerint 2021-ben új lendületet kapott a globális pennzügyi szektor digitalizációja, főként az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió erősödésével. A digitálisan elérhető pénzügyi szolgáltatások körének bővülése valódi ügyfél-igénnyel találkozik, az ügyfelek a pandémiát követően is ragaszkodnak a kényelmes és gyors digitális megoldásokhoz. Ezzel párhuzamosan megnőtt a jelentősége a pénzügyi és digitális bevonódásnak, a digitális penzügyi megoldásokhoz még hozzá nem férő fogyasztók kizáródását magán és jegybanki kezdeményezések is próbálják megakadályozni. A fenntarthatóság kérdésköre szintén stratégiai fontosságúvá emelkedett, a digitális fejlesztések mente a környezeti hatások mérésében, mente a felelős pénzügyi döntések megvalósításában jelentős támogatást nyújthatnak.

2021 folyamán a bankszektorban a kevésbé digitalizált bankok felzárkózása megkezdődött, azonban a teljes szektor fejlettsége még így is közepesnek tekinthető. 2021-re gyakorlatilag a netbanki és mobilbanki platformok váltak a fő ügyfélkommunikációs csatornákká,

új rekordként az ügyfelek mintegy 84 százaléka már használ digitális banki csatornákat.

A belső működés digitalizáltsági szintjében azonban csak kis mértékű előrelépés történt az elmúlt évben, ami már középtávon is veszélyeztetheti az intézmények egyedi és szektorszintű versenyképességét a feltörekvő innovatív szereplőkkel szemben. A penzügyi rendszer egyre digitalizáltabb és egyre hatékonyabb működéséhez jelentősen hozzájárulnak az MNB ajánlása mentén elkészített banki digitális transzformációs stratégiák, melyek célkitűzéseinek megvalósítását az MNB szorosan nyomon.

Alapvetően javult a bankok digitalis érettsége, de um bankszektor még mindig közepes szinten áll, viszonylag kevés fejlesztés tortént a belső működés területén – hangzott el a jelentést bemutató sajtótájékoztatón. Um korábban kevésbé fejlett bankok é erős felzárkózásba kezdtek. A lakossági ügyfelek mindössze 16 százaléka szeretne mais már kizárólag fiókban bankolni.

Az alapvető banki termékek digitális elérése mar-már alapszolgáltatásnak tekinthető, különösen nagy volt a javulás a számlanyitás és az hitelek körében e téren. Szinte minden hazai banknál van digitalizációért felelős vezető az igazgatóságokban, a digitális célok teljesítését az MNB szerint érdemes lenne extra juttattásokkal díjazni. Minden banknál jelen vannak a felhasználói felületek fejlesztésére szakosodott csapatok illetve az adatvagyon elemzését segítő csapatok, melyek a személyre szabottabb ügyfélkiszolgálást támogatják.

Egyre erőteljesebb a felhő használata a szektorban, az MNB azt javasolja, a digitális és hatékonyan kezelhető adatbázisok területén é lépjenek előre a bankok, hogy az ügyfelek igényeit is minél gyorsabban legyenek képesek lekövetni.

Megszaporodott a kibertámadások száma is, rendkívül magas volt az adathalász támadások száma, és a befektetési csalások is elterjedtek, a DDoS és zsarolótámadások is minden korábbinál aktívabbá váltak- – fejtette ki a jelentést bemutató sajtótájékoztatón Szombati Anikó, az MNB ügyvezető igazgatója.

A bankok é uma fintech cégek együttműködéséről szólva a szakember elmondta, hogy egyfajta kényszerdigitalizáción mentek keresztül az inkumbensek, ehhez a fintechek már kész megoldásokat szállítottak, ám az együtműkösekre to. Um hazai fintech szektor bővülése a pandémia alatt é folytatódott és már közel 150 fintech tevékenységgel foglalkozó, aktívan működő vállalat van Magyarországon, melyek több mint 8 ezer főt foglalkoztatnak. A hazai innovatív vállalkozások többsége továbbra é – um bankokkal, biztosítókkal partnerségben – penzügyi szoftverfejlesztéssel és rendszerintegrációval, fizetési szolgáltatásokkal, valamint adatelemzéssel és üzleti intelligenciával foglalkozik. A hazai fintech cégeknek jelentős az export-aktivitásuk, amit a magas hozzáadott érték é támogat.

A hazai biztosítási szektor fejlettsége az egy évvel korábbi szinthez képest erősödött, de összességében közepes szintűnek értékelhető az MNB által második alkalommal elkészített átfogó hazai biztosítói digitalizácitt átfogó hazai biztosítói digitalizácitt. Habár a legnépszerűbb lakossági biztosítási termékek online elérhetősége már általános a szektorban, a szélesebb körű termékpaletta digitális élérhetőségének erősítése hasznos lenne. Ennek elősegítése érdekében – többek között – az innovativ szereplőkkel való együttműködések kialakítása lehet előremutató. Szinten a fejlődést segítheti a hangsúlyosabb vezetői és munkavállalói digitális felkészültség, valamint a digitális transzformációt nagyobb mértékben támogató szervezeti kultúra erősítése – ahogy ennek jelenléte a bankszektorban már azonosítható.

Clique no botão para ler: Getty Images


Source: Portfolio.hu – Bank by www.portfolio.hu.

*The article has been translated based on the content of Portfolio.hu – Bank by www.portfolio.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!