Jaguar XK evropski restaurado | Nacionalna Klasa

PATROCINADOR NAS

Kompanija Thornley Kelham izgrdila je ugled restauracijama klasičnih modela poput Lancie Aurelije Outlaw, um ljubitelji starih britanskih modela oduševljeni su prezentacijom novog projectkta – Jaguara XK, koji je deo nove evropske restomod serije.

Svaki primerak biće napravljen na osnovu originalnog XK, koji je Jaguar proizvodio de 1948. de 1961. Godine u formama XK140 i XK150. Osnovna šasija i pogonska jedinica su zadržani, naravno sa značajnim modifikacijama, a karoserija je potpuno nova, uz retro esetetiku sa jednostavnijim detaljima i oštrijim grafikama koje je bilo moguće postići samo savremenim dizajnom i inženjerskim.

Karoseriju je dizajnirao Pol Hausi, bivši Meklarenov dizajner koji je učestvovao u projektima 720S i P1. Uz izmene na karoseriji, izvršene su i određene promene u kabini, koja je dobila audio i klima uređaje. Modifikovana je i pozicija vozača, koja je značajno spuštena, a promenjena je i pozicija većine prekidača radi bolje ergonomije.

Redni šestocilindrični 3,4 litarski motor prošao je temeljnu preradu, dobio sistem ubrizgavanja goriva, i obrađeni blok motora, a tu je i novi hladnjak motora i hladnjak za ulje. Procenjena snaga motora je oko 300KS, što je znatno više od fabričkih 160KS do 220KS.

Snaga se šalje na zadnje točkove preko petostepenog manuelnog menjača, a dodat je i diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, što je zahtevalo redizajniranje zadnjeg ogibljenja. Amortizeri su marke Bilstein, a opruge Eibach. Poboljšane su i kočnice ugradnjom savremenih diskova em četvoroklipnim čeljustima na svim točkovima.

Cene variraju u zavisnosti od specifikacija koje odabere kupac, a početna je 550.000 funti bez donatorskog automobila. Parte superior do formulário


Source: Nacionalna Klasa by www.nacionalnaklasa.com.

*The article has been translated based on the content of Nacionalna Klasa by www.nacionalnaklasa.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!