Kako koristiti eterična ulja u borbi protiv kiloa

Brojna istraživanja su sprovedena da bi se istražilo kakav to uticaj imaju mirisi po naše zdravlje, a većina njih se bazira na suzbijanje žudnje za hranom uz pomoć pojedinih aroma. Otkrivamo kako se koriste eterična ulja u borbi protiv kiloa.

Svi oni koji muku muče sa viškom kiloa znaju da je žudnja za hranom jedna od najvećih prepreka do savršene linije. Žudnja za hranom je ono što vam gomila kiloe i ako je stavite pod kontrolu rešili ste pola problema, au tome vam mogu pomoći mirisi.

Doktor Alan Hirsch autor knjige ‘Perda de peso Scentsational’ kaže da naše emocionalno stanje kontroliše našu potrebu za hranom i da možemo kontrolisati određene emocije udišući određene mirise i to kroz samo nekoliko kapi eteričnog ulja.

Em tvrdi da je veoma važno da osoba tokom dana miriše različite arome da s vremenom ne bi postala imuna na miris i preporučuje da rotirate tri različita mirisa tokom dana za najbolji efekat.

Najbolja eterična ulja za gubitak kiloa

http://www.dreamstime.com/stock-image-peppermint-oil-image8652211

Ulje pimenta dokazano smanjuje contente, suzbija žudnju za hranom i uveliko utiče na gubitak kiloa. Jedno istraživanje je pokazalo da su ljudi koji su nedelju dana mirisali pepermint uneli oko 3000 kalorija manje mahom što su unosili manje masti i šećera za nedelju dana.

Ulje grejpfruta. Ovo ulje takođe suzbija apetit, tudo isso tako podiže raspoloženje i popravlja emocionalno stanje u kom se nalazite što uveliko utiče na gubitak kiloa.

Ulje bergamota. Ovo ulje ima blago sedativno dejstvo, opušta i popravlja raspoloženje, a isto tako suzbija apetit. Nakapajte 10-12 kapi ovog ulja u toplu kupku pre spavanje i opuštajte se.

Ulje vanile. Neka istraživanja su pokazala da ulje vanile suzbija želju za slatkišima koji su glavni izvor unosa praznih kalorija. Upalite sveću sa mirisom vanile ili nosite posebnu ogrlicu u koju možete nakapati nekoliko kapi ovog ulja i tokom dana sigurno nećete osećati potrebu za slatkišima.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-aromatherapy-vanilla-oil-image15930372

Ulje narandže. Pomoći će vam da se rešite simptoma depresije i da suzbijete želju za masnom, brzom hranom koja je jedan od glavnih uzročnika viška kiloa.

Odaberite tri arome za koje mislite da će kod vas imati najbolji efekat i rotirajte ih tokom dana jer je to od velike važnosti. Nakon nekog vremena ćete primetiti kako kiloi puno lakše odlaze nego pre i kako vam se apetit i žudnja za lošom hranom uveliko smanjio.


Source: LifePress magazin by lifepressmagazin.com.

*The article has been translated based on the content of LifePress magazin by lifepressmagazin.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!