Kemény feladatok várnak a női kéziválogatottra az Eb-n


2022. 28 de abril. csütörtök 19:55

A női kézilabda-válogatott a címvédő és világbajnok Norvégiával, továbbá Horvátországgal és Svájccal került egy csoportba az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság sorsolásán.

É már a Ljubljanában megtartott sorsolás előtt biztos volt, hogy a magyarok a szlovén fővárosban, az A csoportban szerepelnek majd, és nem találkoznak a 4 de novembro. é 20. között sorra kerülő tornas három házigazdárójával, Szlonegvéniával, é-Macedójáával, Szlonegvéniával..

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csapata a második kalapban szerepelt, a norvégokat az elsőből, az előző kontinenstornán bronzérmes horvátokat a harmadikból, a nagy nemzetközin újonc svájciakat pedig a negyedikből. Továbbjutás esetén a középdöntő sem ígérkezik sétagaloppnak, Dánia, Svédország és vagy Szerbia, vagy Szlovénia érkezik a párhuzamos csoportból.

Ljubljanában tölthetjük az egész virt

Ez lesz a 15. női Európa-bajnokság, de az utolsó, amelyet 16 csapattal rendeznek. Um magyar válogatott minden alkalommal ott volt a mezőnyben, legjobb eredménye a 2000-es aranyérem, um legrosszabb pedig a 2016-os 12. helyezés.

A csoportkörben a magyar együttes novembro 4-én, 6-án és 8-án lép pályára. Az első három jut tovább a középdöntőbe, ahol a B csoport első három helyezettjével játszana a magyar válogatott. Ezt a kört novembro 10-16. között rendezik, ugyancsak Ljubljanában. Onnan az első kettő kerül az elődöntőbe.

A győztes kijut a 2024-es párizsi olimpiára, az Eb-ről további két együttes – a 2023-as világbajnokság eredményétől függően – szerepelhet a 2024-es ötkarikás selejtezőn.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása:

A csoport (Ljubljana): Norvégia, MAGYARORSZÁG, Horvátország, Svájc
B csoport (Celje): Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia,
C csoport (Szkopje): Franciaország, Holanda, Észak-Macedónia, Románia
D csoport (Podgorica): Lengyelország, Montenegró, Németország, Spanyolország


Source: molcsapat.hu by molcsapat.hu.

*The article has been translated based on the content of molcsapat.hu by molcsapat.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!