Kemény megtorlast kaphattak a SpaceX azon munkatársai, akik nyílt levélben ítélték el Elon Muskot


A SpaceX több dolgozója közösen kritizálta egyebek mellett Musk twitteres aktivitását. Lehet, hogy nem kellett volna.

Kétségtelen, hogy Elon Musk a vállalataival komoly piaci szereplőnek tekinthető, ahogy sajnos az is eleg egyértelmű, hogy a Tesla és a SpaceX első embere igencsak megosztó személyiség. A Twitteren gyakran olvashatjuk, hogyan vélekedik a világ dolgairól a milliárdos, és nem igazán lehet azzal vádolni, hogy túlzásba vinné a politikai korrektséget. Nem olyan régen pedig kiderült, hogy szexuális zaklatással is megvádolták Muskot, és úgy tűnik, hogy egy csapatnyi dolgozónál mostanra betelt a pohár.

A SpaceX vaillalat munkatársai egy nyílt levélben mentek neki Elon Musknak a twitteres dolgai és a szexuális zaklatás vádja miatt. A szóban forgó üzenetet állítólag egy céges chatrendszeren terjesztették, és nagyon úgy tűnik, nem maradt büntetlenül ez a kis akció. Friss hírek szerint ugyanis a vállalat fejese, Gwynne Shotwell egy e-mailben megerősítette, hogy több olyan kollégát is kirúgtak, aki részt vett ebben a közös kiállásban.

Shotwell tájékoztatása szerint a level kényelmetlenül és megfélemlítve érezték magukat a dolgozók, mivel olyasmire akarta rávenni őket, ami nem tükrözte az álláspontjukat.

“Túl sok kritikus munkát kell teljesítenünk, és nincs szükségünk ilyen túlkapó aktivizmusra.”

– áll Shotwell állítólagos levelében.

A vállalat fejese bocsánatot kért az “elterelés” miatt, és arra kérte kollégáit, hogy fókuszáljanak a SpaceX küldetésére.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.


Source: PC World Online Hírek by pcworld.hu.

*The article has been translated based on the content of PC World Online Hírek by pcworld.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!