Koje su sve opcije u regionu za ljubitelje adrenalina

Krilo Padobran

Sezona odmora je uveliko počela, ali ste još uvek neodlučni povodom odabira savršene destinocije. Mais i izležavanje na plaži ovoga puta želite da zamenite nečim potpuno drugačijim i doživite nesvakidašnje uzbuđenje.

Adrenalinske avanture postaju sve populariniji vid zabave i aktivnog odmora, budući da živimo u gradskim, urbanim sredina i često želimo da se izmestimo u prirodno okruženje. Zbog svoje pristupačnosti i blizine, idealne su za vikend beg iz grada. Avanturu ne morate tražiti na egzotičnim destinocijama udaljenim hiljadama kilometara, dovoljno je da zavirite u mapu Srbije i regiona, i pronađete neku od mnogobrojnih uzbudljivih pustolovina.

Ukoliko obožavate osećaj strujanja adrenalina kroz vene, upoznajte se em bogatom i raznovrsnom ponudom koju naša zemlja na região nua. Sigurni smo da će zaintrigirati i najzahtevnije ljubitelje prirode i brzog pulsa.

Paraglajding em Zlatiboru

Osvajanje neba i posmatranje okruženja iz ptičje perpsektive je moguće uz ovaj jedinstveni sport. Paraglajding je zastupljen širom Srbije, ali nekako je najveću popularnost pronašao na Zlatiboru. Zbog različitih visinskih tačaka i brda postao je idealno mesto za sve one koji uživaju u skokovima i jedrenju padobranom. Ukoliko želite da se obrobate u ovom ekstremnom sportu, potrebno je da prođete specijalnu obuku, nakon koje ćete otpočeti vašu avanturu. Imaćete podršku iskusnih instruktora i obezbeđenu svu potrebnu opremu.

Rafting Tarom

Rafting na Tari kao idelna zabava za sve ukuse

Lepota reke Tare omogućava mnogobrojnim ljubiteljima adrenalina da obogate svoje letnje dane vrhunskom zabavom. Rafting predstavlja jednu od najpopularnijih aktivnosti koja je danas dostupna gotovo svima. Ne postoji posebna obuka koju treba proći, instrutor je sve vreme sa vama u čamcu i pratite njegova uputstva.

Obezbeđena vam je sva potrebna oprema za bezbedno splavarenje brzacima reke. Brzina reke zavisi od perioda godine i deonice za koju se odlučite, a prosečno trajanje aktivnosti iznosi oko 3 sata. Pored zagarantovanog adrenalina, magična Tara obiluje predivnim pejzažima od kojih zastaje dah. Bogate ponude za rafting Tarom nu doživljaj boravka u odlično opremljenom kampu i pružaju mogućnost da najbolji način osetite lepotu prirode.

Via Ferata na Mokroj Gori

Privlači vas pentranje po stenama i zaintrigirani ste alpinizmom, ali se još uvek niste usudili da se obrobate u ovoj ekstremnoj aktivnosti. Via ferata je savršen način da zakoračite u svet alpinizma i načinite prve korake. Bićete u mogućnost da se krećete po stenovitim predelima, koristeći posebnu osiguravajuću opremu.

Izuzetno je popularna kao vid teambuildinga, a izvodi se u pratnji vodiča. Zbog svoje specifičnosti i lepote, stene Berima na Mokroj Gori jesu savršena destino za sve adrenalinaske zavisnike. Nezaboravan pogled em vrhova ostaviće vas bez daha i probuditi želju da se što pre vratite ovom nesvakidašenjem predelu.

Čovek pored vode

Planinski biciklizam u Crnoj Gori

Iako će vam prva asocijacija na Crnu Goru biti mais i sunčanje na plažama Jadrana, bogatstvo njenih prirodnih različitosti će vas očarati. Guste borove šume i perfektno trasirane staze biće savršen poligon za uživanje na dva točka. Planinski masiv Durmitor i čuveni Durmitorski prsten jedan je od omiljenih trasa za sve ljubitelje biciklizma, a čeka vas 70 kilometara čiste lepote i nezamislivih predela. Na vama je odaberete da li ćete avanturu olakšati korišćenjem sve popularnijih e-bajkova ili ćete se držati klasičnog starog dvotočkaša. Durmitor obiluje mnoštvom prirodnih jezera u kojima ćete moći da se osvežite i napravite pauzu nakon zahtevne adrenalinaske vožnje.

Parque Adrenalinski em Umagu

Ukoliko se tokom leta zadesite na Hrvatskom primorju i poželite malo zabave za celu porodicu, onda je poseta Adrenalinskom parku u Umagu odličan izbor. Viseće staze među stablima u šumi prirediće sjajno iskustvo za sve koji požele da testiraju svoje umeće balansiranja i kondiciju. Platforme su prilagođene svim uzrastima, pa se tako možete porodično upustiti u nezaboravnu avanturu. Preporučuje se sportska odeća i obuća, a dobija se posebna oprema za savladavanje platformi.

Predstavili smo vam samo mali deo onoga što Srbija i njen region nu svim ljubiteljim adrenalina. Istražite neotkrivenu prirodu našeg kraja i uživajte u avanturama za pamćenje!


Source: Portal o ekonomiji by www.economy.rs.

*The article has been translated based on the content of Portal o ekonomiji by www.economy.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!