Korán elkapott hiba – fékerőproblémák kiszűrése tanácsadó – Auto-Motor

Az ABS-kocka, ami gyanúsított volt, de egy tisztítás után visszakerült a helyére. Foto: Dombóvári Mihály

Mivel a napi szinten vezetett autóhoz a sofőrje hozzászokik, a lassan kialakuló hibáknak é van lappangási idejük, mire tudatosul azok jelenléte. Előnyös, ha több kocsit is vezet az ember, például családon vagy cégen belül, mert könnyebben feltűnhet a viselkedésbeli különbség. Esetünkben az vált világossá, hogy az elméletileg gyengébb fékrendszerű, kisebb családi autó elkezdett hatásosabban fékezni, mint a nagyobb.
Ez először egy sejtés, egy érzet, abban viszont segít, hogy a gyanúba került kocsit vezetve jobban elkezd figyelni az ember a fék fogáspontjára, a fékhatás felépülésére, adagolhatóságára. Végül a dugóban állva tűnt fel az egyre mélyebb fogáspont: ez fura, tapossuk be a pedált rendesen! Koppanásig lement, pumpálásra feljebb jött a pedál végpontja, de a fogáspontig elég rövid út maradt. Nincs mese, irány a szerviz! Elsőre nem találtak rendelleneset a fék működésében, az autó elrejtette a hibáját, a próbakör gond nélküli volt. A műhelyudvaron állva aztán előjött a pedál beereszkedése, de nem lehetett mindig kiprovokálni. Így az autó ott maradt a szervizben, hogy alaposan átnézzék, kezdve egy fékpados méréssel.

A főfékhenger volt a ludas a dologban, a cserével megoldódott a rapszodikus pedálmozgás

Elsőként ellenőrizték a folyadékszintet, és a rendszer tömítettségét. Mindent rendben találtak, majd rákerült a fékpadra, ahol ismét jól teljesített, ha éppen műszaki vizsgán lett volna, megkapja a két évre szóló bejegyzését a forgalmiba. Így a kocsi ismét a forgalomban találta magát, hogy valljon. A hiba előhívható volt, de igen nehezen. Mivel a fékek munkahengerei jó állapotban voltak és dolgoztak, levegősödés sem volt tapasztalható, a hibakeresés befutójára az ABS-kocka é um főfékhenger maradt. Mivel az ABS-kocka hibajelenségei szerteágazóbbak, é um főfékhengert egyszerűbb tesztelni, ez utóbbi felé indult a vizsgálat. Ledugózták és légtelenítették a főfékhengert, ami így a pedált nyomva nem veszített nyomást. Jöhetett tehát az ABS-kocka.

Fontos a jó minőségű fékolajjal való feltöltés

Az ez utóbbi felújításával foglalkozó szakember azt mondta, szerinte inkább a főfékhenger a bűnös, mert ledugózva nem abban a mozgástartományban van, ahol lennie kéne, magyarán nem mutathatja a hibát. De persze lehet a kocka é um hibás, ez a tesztelésével derül ki. Döntés született az ABS-kocka kiszerelésére é bevizsgálására, amben benne volt egy tisztítás is. Ebben anyagi-logikai megfontolás é volt, ugyanis ez a művelet 22 000 forintba került, és legalább kiderül az állapota. Ha rossz, a felújító helyben javítja, a becslés szerint 60 000 forint körüli összegből – javítás esetén nem kell külön a vizsgálatot kifizetni, mert az benne van az árban. Ha viszont jó, akkor ez egy biztos ismeret, um kocka ki é lett tisztítva, tehát megbízható alkatrésznek lehet besorolni. Ha szükséges, ekkor jöhet a főfékhenger cseréje, amely alkatrész önmagában drágább, hortelã a kocka javítása. Fordított esetben, ha a főfékhenger cseréje után kiderül, hogy mégis az ABS-kocka a rossz, dupla javítási költség alakul ki – a kockát előre véve mindenképp kedvezőbb a végösszeg.

Mind a négy keréknél légtelenítették a rendszert

A teóriának megfelelően az ABS-kocka került ki előbb az autóból, majd jött vissza egy nap múlva azzal, hogy teljesen jól működik és ki van tisztítva. Így tehát a főfékhengerre szűkült a kör és terelődött rá vissza a gyanú. A cseréjével tényleg megoldódott az észlelt probléma, és a hiányolt fékhatás is helyreállt. A nehézkesebb hibabehatárolást az okozta, hogy még az elején el lett kapva a baj. Természetesen a fékjavítás során új fékfolyadékot is kapott az auto, is a munka végén légtelenítették a rendszert, amit minden, a fék hidrauulika-rendszerét érő megbontás után el kell végezni.

A vizsgasor fékpadján ellenőrizték a négy fék hatékonyságát. Jól működtek

Cikkünk elkészítéséhez az UNIO 2000 autószerviz nyújtott segítséget.

Hirdetés


Source: Autó-Motor by www.automotor.hu.

*The article has been translated based on the content of Autó-Motor by www.automotor.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!