Kovesi – candidat sau sperietoare?

Nu trec din duă ziare într-al treilea și dintr-un site supt din deget în celălalt, cu informații obținute pe surse sau de la o frizeriță din Urziceni, să nu dau de numele Laurei Codruța Kovesi. A fost o vreme în care dispăruse din atenția jurnaliștilor.
Perioada ei de glorie de la Binom, cu materialele trimise la coperiții, postcii și simpatizanții din preesă,sa stins odată cu debarcarea de DNA.

La Bruxelles, Laura Codruța Kovesi interesează doar birocrații europeni și sforarii politicii numiți lobbiști. În România, Luluța nu mai există, în ciuda faptului că prin cîteva locuri tot soiul de păreriști se screm să o relanseze.

Am văzut că existe şi un site Laura Codruţa Kovesi-preşedinte al României. Cu Mălin Bot susținător, cu mulți #Rezist care vor ”moartea corupției și dispariția PSD”.

Nenumărați împiedicați într-ale politicii o susțin. Văd în ea salavarea nației, în ciuda faptului că operațiunile de decapare a adversarilor politici s-au dovedit a fi doar comenzi și răzbunări. Pentru Mihai Marian, Ioana Ene Dogioiu și Mălin Bot ar putea fi chiar un vis.

Mereu mă întreb dacă fuga în profeții jurnalistice este o dovadă de prostie! Jurnalistul nu pricepe nimic din ce se întîmplă sau vrea să îngroape subiectele grave pe care le întîlnește? Şi atunci se refugiază în profeții spectaculoase sau în interogații de vis. Va deveni Klaus Iohannis secretário-geral da OTAN? Va cîștiga Mircea Geoană următoarele alegeri prezidențiale? Va deveni Laura Codruța Kovesi președinte? Se va uni România cu Republica Moldova? O va susține Emmanuel Macron pe Maia Sandu în campania de aderare la Uniunea Europeană?

Vă pot pune la dispoziție sute de asemenea întrebări, poate chiar mii. Cum va reacționa Gigi Becali la toamnă? Se întoarce Reghecampf la Ana Maria Prodan?

Înainte de a încerca niște răspunsuri trebuie să vă precizez că nu sunt decît nişte aiureli încropite ca exemple pentru nelinişti tălîmbe de comentarista să jurnalişti care se feresc să dinncerce oastr şantă a probelemelor ş. Ou, asemenea întrebări cretine și ipoteze halucinante sunt dominante în neliniștile celor care habar n-au ce-i cu România.

Şi mai există o explicaţie. Aceste semnale sunt concepute, lansate și orquestrate pentru declanșarea unui val de susținere. Şi mai apoi, de amplificarea acestuia!

Întrebarea privitoare la viitorul politic al Luluței și campania cu ”Kovesi prședinte” fac parte, în cele mai multe cazuri, dintr-o asemenea categorie de visări jurnalistice. Dar nu în întregime. Există și forțe politice și indivizi interesați într-o reușită a ”specialistei în decapaje” sîngeroase, pînă la dărîmarea personajelor. Avem primele semne că grupurile de interese care o susțin au început să lucreze la greu. Dacă vă place, subscrieți chiar și cu acel comic ”susțin” a lui Mircea Badea.

Pînă una alta, este doar o lucrătură complicată care na depășit faza de test. Dar, dacă numărul celor care ”pun botul”, (exprimare românească dintr-o lungă listă de formulări reprobabile) nu-i exclus ca ea să devină proiect, diversiune și chiar o mare afacere a lobby-ului internacional.
.


Source: Cotidianul RO by www.cotidianul.ro.

*The article has been translated based on the content of Cotidianul RO by www.cotidianul.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!