Kroatiassa sijaitseva Krkan kansallispuisto em taianomainen kohde

Krkan kansallispuisto no helppo vierailukohde

croata rannikon puolivälin tuntumassa sijaitseva Krkan kansallispuisto on suositun matkailumaan tunnetuimpia luontonähtävyyksiä. Vuonna 1985 perustettu kansallispuisto mukailee 73 kilometriä pitkää Krka-jokea, ja sijaitsee Šibenik–Knin-läänin alueella.

Kansallispuisto on tunettu erityisesti hulppeista vesiputouksista ja turkoosina sekä smaragdinvihreänä kimaltavasta vedestä, mutta Krkassa on myös monia kulttuurillisesti sekä historiallisesti arvokkaita nähtävyyksiä.

Tunnetuin kohde em kansallispuiston suurin vesiputous Skradinski Buk, mutta alueella em myös monia mielenkiintoisia vierailukohteita. Roški Slap -vesiputous, fransiskaaniluostari, Krkan luostari sekä tunnelmallinen Skradinin pikkukaupunki ovat niin ikään suosittuja vierailukohteita.

Useimmat tekevät Krkan kansallispuistoon päiväretken, mutta alueella saa vierähtämään myös useamman päivän. Alueella on muutamia leirintäalueita sekä hotelleja, joten Krka-joen lähistöllä voi myös majoittua.

Kansallispuistoon em viisi sisäänkäyntiä, joihin kaikkiin pääsee omalla autolla.

Valtava vesiputous em pysäyttävä näky

Useimmat vierailevat pelkästään Krkan kansallispuiston päänähtävyydellä Skradinski Buk -vesiputouksella. Noin 800 metriä pitkä putous laskeutuu yhteensä 46 metriä, mikä mahdollistaa näyttävät vesiputoukset. Suosituin kohde em vesiputouksen alajärvellä, missä sijaitsee myös matkailijoiden suosima uintipaikka.

Helpoin tapa vierailla Skradinski Buk -putouksella on ajaa autolla Skradinin sisäänkäynnille ja hypätä siellä joko vesiputoukselle liikennöivän laivan tai bussin kyytiin. Edestakaiset matkat sisältyvät kansallispuiston sisäänpääsymaksuun. Vaihtoehtoisesti neljän kilometrin mittaisen matkan Skradinin kaupungista vesiputoukselle voi myös taittaa jalan tai polkupyörällä.

Vierailu Krkan kansallispuistossa em mahdollista monenlaisille vierailijoille. Alueella voi tehdä pitkiä, usean tunnin mittaisia ​​vaelluksia, mutta myös lyhyehkö vierailu onnistuu kiertämällä Skradinski Bukin ympärille rakennettu parin kilometrin mittainen kävelyreitti. Myös pelkkä laivamatka ja vierailu Skradinski Bukin alajärvellä tarjoaa mieleenpainuvan kokemuksen, joten jokainen voi vierailla Krkassa itselleen parhaaksi katsomallaan tavalla.

Katso kuvat Krkan näyttävästä kansallispuistosta!

Inka KhanjiKrkan kansallispuisto, Croácia
Krkan alajärvi em kesäkaudella suosittu uintikohde.
Inka KhanjiKrkan kansallispuisto, Croácia
Matkailijoita varten puistossa on helpot kävelyreitit ja selkeät opasteet, mitkä tekevät kansallispuistossa vierailemisesta vaivatonta.
Inka KhanjiKrkan kansallispuisto, Croácia
Noin 800 metriä pitkä Skradinski Buk -vesiputous on näyttävä kaikista suunnista.
Inka KhanjiKrkan kansallispuisto, Croácia
Krkan kansallispuisto em croata suosituimpia luontonähtävyyksiä.
Inka KhanjiKrkan kansallispuisto, Croácia
Vesiputouksia voi katsella monilta näköalapaikoilta.

>> Lue myös: croata satumaisin paikka? Katso kuvat Plitvicen vesiputouksilta ja järviltä

Texto escrito: Inka Khanji


Source: Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi.

*The article has been translated based on the content of Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!