Kuhinja kao inspiracija – kako je urediti?

Opremanje ili renoviranje stambenog prostora istovremeno je i lep i težak posao. Iako nismo svi majstori ni dizajneri enterijera, trudimo se da proučimo materijale, izaberemo stil, nađemo najbolja i funkcionalna rešenja.

Često ćete čuti da su se oni koji su prošli kroz sve ove faze najduže zadržali kada su birali i pravili kuhinju. Kuhinjski elementi više nisu stereotipni, izbor boja, materijala i estetskih rešenja je veoma širok. Kako onda izabrati? Šta je najbolje? Želimo i lepotu i da bude korisno, a nikako ne treba zanemariti kvalitet i trajanje. Kada jednom napravimo dobru kuhinju, možemo je koristiti skoro ceo život. Zato birajte pametno.

Kako izabrati radnu ploču za kuhinju?

Kada završimo em izborom boje i rasporedom elemenata za kuhinju, na red dolaze kuhinjske radne ploče.

Radna ploča je centar svake kuhinje. Kakav god da je raspored ostalih elemenata, radne ploče zauzeće dobar deo prostora, au njih se uglavnom ugrađuju i šporet i sudopera. Na radnoj ploči ćete seckati, ostavljati sitne i krupne stvari, a ona može biti i stalno mesto za postolje sa noževima ili saksiju sa cvećem. U većim kuhinjama radna ploča može biti potpuno samostalna iu centralnom delu, au kuhinjama koje su intergrisane sa dnevnom sobom radna ploča je više od korisnog kuhinjskog elementa.

Jasno je da zbog svega toga radna ploča mora da bude izdržljiva, praktična za održavanje, a istovremeno i lepa. Obratite pažnju na izbor materijala jer je baš to ono što određuje trajanje.

Kvarc, material budućnosti

Nemačka reč quarz znači jak, tvrd. Značenje ove reči nagoveštava o kakvom materijalu se radi. Jedan je od najtežih i najčvršćih prirodnih materijala, a kuhinjski elementi od kvarca sadrže u sebi više od 90% kvarca. Ono što ga čini sjajnim izborom za radne ploče jeste njegova otpornost. Kvarcna ploča neće pucati, izdržaće udarce i grebanja i ostati bez oštećenja. Možete na kratko ostaviti i vruću šerpu, a da ne ostavi trag izgorelog. Ipak, imajte u vidu na nije potpuno otporan na visoke temperature, pa se ne preporučuje da vrela posuda stoji na njemu duže vreme. Na ovim površinama neće ostati ni Srlje ili fleke, otporne su na vodenu paru i ne upijaju tečnost. Ni održavanje ovakvih ploča neće biti problem, lako i jednostavno se čiste.

Pored kvaliteta koji je neosporan, dobićete i prefinjen izgled kuhinje. Sasvim sigurno ćete pronaći teksturu koja se savršeno uklapa uz stil kuhinje, a izbor boja mnogo je bolji od ostalih materijala koji su u ponudi.

Radne ploče od kvarca – cena

I kada se na kraju potrage za savršenom kuhinjim odlučimo za kvarcnu ploču, postavlja se i neizbežno pitanje cene. Kvalitet nije jeftin, a budžet za uređenje kuhinje najčešće je ograničen. Radne ploče od kvarca cena se kreće de 200 a 300 evra po m2, ali na cenu utiču i debljina ploče, dezen, sečenje i obrada ivica. Povoljnije su od mermernih ploča, a ne izgledaju manje luksuzno. Kada se na kraju sve sabere i oduzme, dobićete kvalitet koji ste platili i dizajn koji će vas oduševiti što sigurno opravdava cenu.


Source: Portal o ekonomiji by www.economy.rs.

*The article has been translated based on the content of Portal o ekonomiji by www.economy.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!