Küszöbön az Arm tőzsdére vitele

A sikertelen kiházasítás után szinte kész tény, hogy a brit székhelyű Arm tőzsdére megy az Egyesült Államokban. A többségi tulajdonos japán SoftBank első embere, Szon Maszajosi erről a cég penteki részvényesi közgyűlésén beszélt, hozzátéve, hogy a tőzsdei bevezetéssel kapcsolatos végső döntés még nem született meg aálrsaság.

Szon ugyanakkor hangsúlyozta, minden körülmény azt erősíti, hogy a társaság papírjai megjelenjenek az amerikai részvénykereskedelmi rendszerben, miután a cég legnagyobb ügyfelei amúgy is azok a szilíciumvölgyi vállalkozások, melyek egyébként is jelezték korábban, hogy szívesen beszállnának az ARM-ba akár közvetlen felvásárlás, akár részvényszerzés útján.

A SoftBank azóta fontolgatja az Arm tőzsdére vitelét, hogy a 2020-ban meghirdetett, 40 milliárd dollár értékű felvásárlási ügylet, melyben az Nvidia lett volna a partner, idén februárban végleg kudarcba fulladt. Azóta több piaci cég é jelezte, hogy akár konzorciumban, akár részvényvásárlás útját tulajdonrészt szerezne a processzorarchitektúrákat licencelő brit cégben.

A jelentkezők közt ott van többek közt a Qualcomm is, melynek vezérigazgatója, Cristiano Amon egy a Financial Times részére a hónap elején adott interjújában ismételten megerősítette, hogy cége nem tett le arról, hogy részesedést szerezzen az Arm-ban, akár részvényvásárlás útján, akár a tulajdonossal kötött egyedi adás-vételi megállapodás alapján.

Az amerikai processzorgyártó nem az egyetlen iparági szereplő, mely korábban felvetette a konzorciumi tulajdonszerzés lehetőségét az Arm esetében. Legutóbb éppen a világ második legnagyobb memóriachip-gyártója, a dél-koreai SK Hynix vezetése közölte március végén, hogy nyitott egy hasonló ötletre, de februárban Pat Gelsinger, az Intel első embere is utalt rá, hogy zoge érdehokelt lebanhet egy olyan lebanhet egy olyan beszállna az Arm-ba.

A tőzsdei bevezetéssel kapcsolatos végleges döntés várhatóan még jövő március végéig, a SoftBank üzleti évének zárásáig megszülethet, az amerikai tőzsdei bevezetés feltétele ugyanakkor, hogy az Arm székhelyét Cambridge-ből az Egyesült Államokba költöztessék.


Source: HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu.

*The article has been translated based on the content of HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!