L’Ajuntament destinarà 650 mil euros d’estalvi pressupostari de 2021 a via pública i manteniment d’instal·lacions

L’Ajuntament de Martorell de aprovar propria les destinacions i 650 mil euros de romanent o estalvi de tresore corresponent al pressupost de 2021. Aquests diners aniran destinations a diversas partides, entre les que n la conservació i manteniment de vies públiques, la creixent despesa elétrica municipal i el Pla d’Impuls i Rehabilitació de La Vila. La mesura es va aprovar amb 12 vots favorites i nou abstencions.

L’alcalde Xavier Fonollosa va reblar que “els romanents de tresoreria són estalvis fets dins d’un pressupost, i que é tornen a aplicar en noves partides”, i va defender que l’equip de govern “no estalvia per tenir els diners al banc, sinó que ho fa per tornar a aplicar aquestes partides de diners allà on toca”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’import d’aquest romanent de tresoreria estalviat del pressupost de 2021 é de 645.794,32 euros. “Bàsicament, els destinem a la via pública (235.000 euros) i al manteniment edificis (257.000), però també hi ha factures que van arribar els darrers dies desembre i que no es van poder validar i confirm (112.000 euros), i subvencions confirma les que els faltava un tràmit”, explica o regidor d’Hisenda, Lluís Amat.

Lluís Amat, regidor d'Hisenda

Les destinacions principais d’aquests diners seran la conservació i manteniment de les vies públiques (151.000) i el manteniment d’instal·lacions i utillatge a l’àrea de cultura (60.000), d’ensenyament (55.000) i d’esports ( 55.000).

Referit a les factures (112.419,32), destaca la partida que es destinarà al pagament del subministrament elèctric a les vies públiques (20.522), la realització d’estudis i treballs tècnics (14.580) i la gestió de residus a la deixalleria municipal ( 10.375,97) com âmbito de grande porte econômico.

Em um outro âmbito, destaca-se l’aportació al pla d’Impuls i Rehabilitació de La Vila, a la que es destinaran 33.000 euros.

L’oposició s’absté

El squatre grups municipais que conformam l’oposició (PSC, Movem, ERC i C’s) es van abstenir. La socialista Remedios Márquez vai justificar o posicionamento perquè “no tenim coneixement de quines es duran terme amb el romanent que es destini a via public” i va critic que aquest montant economic sigui fruit “d’una mala previsió del pressupost, de no corrigir d’un any a un altre”.

Remedios Márquez, portaveu PSC

Laura Ruiz (Movem) va al·legar també falta de concreció en obra pública i l’increment en el preu de l’electricitat: “Hem de seure i mirar propostes per regalar menys diners a l’oligopoli energètic en aquest país, perquè aquests estalvis que no s’han gastat en partides que eren necessàries ara els pagarem a Endesa.

Laura Ruiz, portaveu Movem Martorell

Des d’ERC, o portaveu Víctor de León deia que “Sobta que més d’un 20% dels romanents s’en vagin a via pública. Voldríem tenir més concreció i dades”, tot i que també reconeixia que “ens agrada veure que oi ha una partida de 33.000 euros por la reabilitació de La Vila”.

Víctor de León, portaveu ERC

“Són els seus valores i les seves prioritats”, apuntava Juan José Pérez (Ciutadans) a l’hora defensar la seva abstenció a l’aplicació del punt.

Juan José Pérez, portaveu Ciutadans

No debate, l’alcalde Fonollosa va explicar que “la pujada del preu de la llum és mundial” i que la previsió d’increment de les factures elèctriques es deu al fet que “aquest juliol s’acaba el contracte que teníem, a un preu molt fora de mercat, a través de l’Associació Catalana de Municipis. Ara s’ha d’obrir nova licitació, i serà a un preu molt més car”. També va defensar que “els sistemes d’aprofitament de l’energia solar ja hi són als nous equipamentos municipaiss. Als vells, els anirem fent!”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Altres punts de l’ordre del dia

Ao ser aprovado no setor, o Pla Par Residencial da Carretera de Piera permetrà reordenar l’àmbit del sòl públic correspondente a devidos illes i remodelar i ampliar el Mercat Municipal de Les Bòbiles -amb l’única abstenció de Movem- .

Por unanimidade es va acordar a proposta de sol·licitar a amplificação de 2.336 horas anuais do serviço que oferecia o Centro de Desenvolvimento Infantil e Atenção Precoce (CDIAP) que oi ha a nostra població i que atén gran part del Montserratí.

Finalment, dues mocions van tirar endavant per unanimitat. Una, por instar a la dedució a la cota de l’IRPF als contribuents de 65 anys ou mes afectats por un grau de descapacitat que sigui igual ou superior a 65% i que precisin de l’ajut de terceres persones. Va tenir la mateixa aceite geral la moció destinad a desplegar un Pla d’Eficiència Energètica i ‘instal·lacions Fotovoltaiques als centres educatius de Martorell per contribuir a la transició energètica.


Source: Web de notícies de l'Ajuntament de Martorell by martorelldigital.cat.

*The article has been translated based on the content of Web de notícies de l'Ajuntament de Martorell by martorelldigital.cat. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!