Magyarország kész kompromisszumot kötni Brüsszellel


– Magyarország kész kompromisszumot kötni Brüsszellel annak érdekében, hogy megszűnjön a régóta húzódó patthelyzet, amely megakadályozta az ország hozzáférését az Európai Unió koronavírus utáni helyreállítási alapjához – közölte Navracsics Tibor csütörtökön az Euronews hírportállal.

– Bízom abban, hogy az új miniszteri kinevezésem segíthet lendületet adni a tárgyalásoknak – mondta Navracsics Tibor, akit nemrég neveztek ki a magyar kormány területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszterévé.

Mivel Magyarország az utolsó olyan uniós tagállam, amelynek még nincs megállapodása az Európai Bizottsággal a nemzeti gazdaságélénkítési tervről, az a célunk, hogy minél jobban felgyorsítsuk a tárgyalásgáokat, hogy az élla vésgéig aláírhassuk

– Tette Hozzá.

Az Európai Bizottság továbbra is elutasítja a magyar gazdaságélénkítési terv jóváhagyását a jogállamisági aggályokra hivatkozva – ezek közé a korrupciót, a klientelizmust, a közbeszerzési csalásokat és a közpénzek elosztásával kapcsolatos szisztematikus szabálytalanságokat sorolják.

Magyarország legfeljebb 9,6 milliárd euró összegű hitelt igényelhet, amelyet idővel vissza kell fizetnie.

Ahhoz, hogy az EB zöld utat adjon a tagországoknak az alap jóváhagyáshoz, minden országnak bele kell egyeznie egy sor reform végrehajtásába és a nemzeti sajátosságoknak megfelelően kialakított mérföldkövek teljesítésébe.

– A közbeszerzéssel és a korrupcióval kapcsolatos kérdésekben é olyan javaslatokkal állunk elő, amelyekkel az Európai Bizottság szakértői egyet tudnak érteni. Remélem, hogy politikai szinten é megállapodásra jutunk – jelentette ki Navracsics Tibor. Magyarország 2021 májusában nyújtotta be tervét Brüsszelhez, sou az előrelépés igen lassú.


Source: Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu.

*The article has been translated based on the content of Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!